Egypte klassiek, de geheimen van de Nijl en het land van de farao’s en de Nubiërs

Egypte klassiek, de geheimen van de Nijl en het land van de farao’s en de Nubiërs

We maken een mooie stadwandeling in De Koptische wijk langs Kerken en Moskeeën, het oudste gedeelte van de stad Caïro. Waar we de Sultan Hassen moskee en El Refai moskee bezoeken. De Sultan Hassan moskee is niet alleen een moskee maar ook een Madrasa (school). Het is een prachtige moskee in de stijl van de vroege Mamelukse architectuur in Cairo.  Ook Al Rifae moskee is de moeite waard om te bezoeken. De leden van de moderne koninklijke familie liggen hier begraven. Maar ook Kadive Ismail en Koning Faroek alsmede de Sjah van Perzië zijn hier begraven.
Het tweede deel van de reis brengt ons naar een cruise op de Nijl. We bezoeken de tempels van Karnak, Luxor, Edfu,Kom Ombo.
We bezoeken op de westoever van de Nijl de Necropolis van Thebe: de beroemde vallei der Koningen met zijn talrijke graftombes en schatkamers.
We stoppen ook bij de twee kolossen van Memnon. De Kolossen van Memnon zijn twee enorme standbeelden die overgebleven zijn van de Dodentempel van Amenhotep III.
In het Nubië, de poort tot het donkere Afrika, hebben we de kans om het wereldberoemde tempel van Abu Simbel te aanschouwen.
We maken kennis met Aswan, de stuwdam en het Nassermeer. Bovenop brengen we een bezoek aan een prachtig natuurgebied en vogelparadijs. We maken kennis met natuurkenner, mijnh. Arabi.
We nemen de zeilboot en varen rond Elephantine eiland.
We maken kennis met kleine nederzettingen langs de Nijl, en waar mogelijk staan we stil bij het dagelijkse leven van de Egyptenaar.