Alida in Thailand

Zaterdag 16 november 2013

Oef, vanmorgen lieten Lek en Francine ons eindelijk een beetje langer genieten van ons bed. Om 6u30 kraaide de Thaise Belgacomhaan.
Wij moesten nog even bekomen van de massage, de bunny girls en de plaatselijke schonen op wankele stiletto’s.

Na het ontbijt eerste kennismaking met Chiang Mai, wat Nieuwe Stad betekent.  Onze bus krochte zich de helling op naar de Wat Doi Suthep-tempel hoog in de bergen. Het was er een drukte van jewelste en een kabellift bracht ons tot bij het heiligdom, waar onze ogen de gouden schitteringen amper konden verdragen.

Terwijl vrouwelijke monniken druk bezig waren met het verkopen van lotusbloemen en het vegen van de vloeren, hadden de mannelijke monniken hun handen meer dan vol met het zegenen van gelovigen.

Lek en Francine wachtten ons beneden op en de moedigsten onder ons liepen de 300 treden van de statige trap af. Nadien mochten we de tempels even vergeten.

Lek, die onze noden kende, namelijk shoppen, toverde bezoeken aan verschillende handwerkbedrijven uit haar hoed. Jade, lakwerken, zilver, paraplu’s en zijde hebben voor ons geen geheimen meer.

Aan de honger van de kooplustige Femma’s werd ruimschoots voldaan. De valiezen waren vol en de portemonnees leeg. Thuis kan er geschitterd worden met edelstenen, goud, zilver en zijde.

Na het warme avondmaal troonden onze gidsen, Lek en Francine, ons mee naar Loy Krathong. Het feest van de drijvende lichtjes waar, onder een spetterend vuurwerk, bloemen te water worden gelaten en ballonnen met brandende kaarsen de lucht in gaan, terwijl ieder voor zich een wens mag uitspreken. Het is een feest ter ere van het water als dank om al het goeds dat het brengt aan Moeder Aarde.
Sommigen schuimden de markt nog af, anderen namen de tuk-tuk naar het hotel.

Ons bed mocht nog even wachten. We werden aangenaam verrast door een parade waarin studenten van de verschillende faculteiten hun schoonheid en kracht uitgebreid etalleerden.
De thuisblijvers hadden ongelijk. Een dansparty deed het hotel op zijn vesten daveren en belette hen de slaap.

Alida,
Een boeiende schrijfster en fotograaf, maar een al even enthousiaste medereiziger!