Zot van Dimpna-expo brengt eeuwenoud altaarstuk tot leven

{$items.title}

Met Zot van Dimpna presenteert The Phoebus Foundation een uitzonderlijke tentoonstelling die volledig is opgebouwd rond één enkel kunstwerk: het Dimpna-altaarstuk van Goossen Van der Weyden (ca. 1465-1538).

De panelen zijn de afgelopen drie jaar onderworpen aan een intensief restauratie- en onderzoeksproject. Nu, in het voorjaar van 2022, zijn de acht panelen eindelijk klaar om getoond te worden aan het publiek. In het passende decor van de Sint Dimpnakerk in Geel word je als bezoeker via een informatief en humorvol audiovisueel traject volledig ondergedompeld in het levensverhaal van Dimpna en het schilderproces.

De legende van Dimpna bracht in de middeleeuwen heel wat bedevaarders met psychische problemen naar Geel. In een tweede deel richt de expo dan ook de spot op hoe de zorg voor die mensen nog altijd in de Geelse genen verweven zit.
De tentoonstelling is open van dinsdag tot zondag, van 11u tot 18u. De toegang is gratis, er geldt alleen een reserveringstarief van 1 euro pp, waarvoor je ook een audioguide krijgt.

Je reserveert best vooraf je tijdslot en audioguide, via de website www.zotvandimpna.be.

Van 1 april tot 28 augustus 2022
Sint-Dimpnakerk | Rijn 1-13 | 2440 Geel

Ben Roelants neemt alvast een kijkje

Reageer