Stapvakantie in Italië: geproefd en goedgekeurd!

{$items.title}

In mei dit jaar ging Marie-Claire Janssen met Femma-vrouwenreizen ‘zwerven op en rond pelgrimspaden’ in Italië. Samen met 22 andere vrouwen stapte ze 8 dagen lang door het glooiende landschap van Umbrië, in de voetsporen van Franciscus en Clara van Assisi. Lieve Mommens en Christel De Rijcke, twee Femmavrijwilligsters, begeleidden deze stapvakantie.

We klimmen – en dalen – over prachtige groene heuvels en worden beloond met adembenemende vergezichten … Het is een tocht waar de natuur belangrijk is, maar waar tevens aandacht wordt gegeven aan een open spiritualiteit, aan stilte en verdieping. (fiche Femmareis)

Bij haar thuiskomst schreef Marie-Claire ons, enthousiast en dankbaar, dit mailtje:

‘Ik wil hierbij de 2 vrijwilligsters, Lieve en Christel, nogmaals van harte bedanken en in de ‘klaprozen’ zetten. Die zagen we namelijk veel op onze trektocht ‘langs pelgrimspaden’. Het was weer een heel mooie reis en een mooie ervaring, met een toffe groep.
Zo'n reis vergt wel een gedegen voorbereiding om tot zo'n resultaat te komen. Grote dank en waardering dan ook voor Lieve en Christel, onze fijne Femma-reisbegeleidsters. Beiden vullen elkaar goed aan en deden uitstekend werk.

Lieve is onze gevestigde stapwaarde.  Dat wordt dan wel eens als vanzelfsprekend aangenomen. Maar achter elke nieuwe reis schuilt heel wat voorbereiding en werk. En dan nog alle extra's daarbuiten. Bijvoorbeeld de sacrale dansavond. Mooi, en we hebben er echt van genoten.
Christel, beginner in het begeleidings-vak, maar niet in kennis. Ze is een wandelende encyclopedie en kennistank. Gedegen voorbereid, en parate kennis afgewisseld met ludieke verhalen, uit Franciscus’ en Clara's tijd. Wat een genoegen om hiernaar te luisteren en bij te leren!

Mijn (en ik denk dat dit ook voor het merendeel van onze groep telt) grote waardering en dank voor het puike werk van allebei. Het geeft de Femmareizen absoluut een meerwaarde.’

En een knorrepot is zij, die over details struikelt.

Meerwaardereis

‘Ja, erg dank voor jullie vrijwilligers, die van menige reis een pareltje maken.
Hun inzet is niet zomaar vanzelfsprekend.
Het zijn stuk voor stuk prachtige vrouwen, die ik zeer waardeer!
Ik hoop van harte dat deze Femma-reisformule – deze meerwaarde-reizen – nog lang mag bestaan. En eventueel nog wat kan en mag uitbreiden.
Ze zijn voor zovele vrouwen een unieke ontmoeting en beleving!’

Lieve Groeten,
Marie-Claire Janssen

 

 

Femma Vrouwenreizen biedt elk jaar een gevarieerd aanbod aan reizen in binnen- en buitenland. In 2017 staan er nog verscheidene, boeiende reizen op het programma. Of misschien vind je wel jouw droombestemming in het reisaanbod 2018.

Foto: pixabay

 

Reacties

riet schreef

Mooi Marie-Claire, fijn dat je dit schrijft

Reageer