Schoon met eigen zeepjes

{$items.title}

Zo maak je heel makkelijk zelf zeep

Voor de heerlijkste zeepjes hoef je niet meer naar de winkel. Met het grootste gemak maak je ze voortaan zelf. Femma Quartier Vorst ging je al voor en maakte met deze handleiding de lekkerste zeepjes. Ze zijn leuk om als cadeautje te geen, maar ook heel fijn om zelf te houden.

Wat heb je nodig?

• Een blok glycerine (te koop in de meeste hobbywinkels)*
• Kleurstof
• Etherische olie (te koop in de meeste apotheken)
• Glazen bokaal (zoals bijvoorbeeld een oude pot confituur)
• Vormpjes – Je kan van alles gebruiken. Wij gebruikten onder meer een silicone vorm voor ijsklontjes
• Pannetje om in te koken

*Tip: wist je dat je bij de Banier standaard 6% korting krijgt op vertoon van je Femmapas?

Hoe doe je het?

Stap 1
Zet een pan met water op het vuur. Ondertussen snijd je de glycerine in kleine stukjes. Plaats de stukjes vervolgens in de glazen bokaal.

Stap 2
Kookt het water? Plaats de bokaal met stukjes glycerine in de pan met water tot de glycerine gesmolten is. Roer af en toe, maar zeker niet te veel. Ander krijgen je zeepjes luchtbelletjes.

Stap 3
Als alles gesmolten is, voeg je de kleur- en geurstoffen toe. Speel wat met de verhoudingen om te bepalen of de kleur en de geur van de zeep sterk genoeg is. Vaak hoef je er minder van toe te voegen dan je denkt. Roer tot het gemengd is, maar pas op: niet te veel, want we willen zo min mogelijk  luchtbelletjes hebben.

Stap 4
Giet de vloeistof in de vormpjes en wacht tot de zeep hard is geworden. Als je dit proces wil versnellen, plaats je ze best even in de koelkast.

Stap 5
Duw de zeepjes uit de vormpjes en voilà: je eigengemaakte zeepjes!

 

Dit idee verscheen ook in het Femma magazine van mei. Blader zeker eens door het selectieboekje.


Op zoek naar activiteiten samen met andere vrouwen in een gezellige sfeer? Er is vast een Femmagroep in je buurt die leuke activiteiten organiseert.

Reageer