Mijn kookverhaal: Pannenkoek met garendraad

{$items.title}

Femma ging op zoek naar 10 leuke kookavonturen. Het voorlaatste verhaal wordt verteld door Christel Kennis uit Gullegem.

PANNENKOEK MET GARENDRAAD

Mijn verhaal dateert van vijfenveertig jaar geleden, de tijd waarin de pannenkoeken van ons moemoe centraal stonden. Mijn moeder had het recept van haar moeder en die van haar moeder, enzovoort.
Het is het algemene basisrecept om pannenkoeken te maken, maar mijn moeder maakte het beslag met dagverse koemelk. Die melk moest één van de vijf dochters dezelfde dag halen op de boerderij in de buurt.

Mijn moeder slaagde erin om bij elke pannenkoekenbak iemand van ons te foppen.

Samen met ons vader probeerden we om het meest pannenkoeken te eten en we waren druk met gekke dingen doen zodat wij het bakken niet in de gaten hielden. Aanvallen en smullen was de prioriteit.

Om de beurt kregen we een vers gebakken pannenkoek op ons bord. Die werd belegd met lekkere sausjes of met bruine of witte suiker.

De kleintjes aten met hun handen, de grotere met mes en vork. Achter het vuur stond mama ons in de gaten te houden en in zichzelf te lachen.

En jawel! Ik had de prijs gewonnen!

Ze had garendraad in mijn pannenkoek gebakken en bij elke hap beet ik op die garendraad. Ik kon de pannenkoek ook niet snijden.

Iedereen lag plat van het lachen.

Onze ganse jeugd bleef dat trucje werken. Ze pakte het zo subtiel aan.

De vijf dochters hebben de truc doorgegeven aan hun kinderen en toen begon de pret opnieuw. Ondertussen zetten ook de kleinkinderen de traditie verder.

Het trucje met de garendraad is nog steeds in the running.

PROFICIAT CHRISTEL

Je ontvangt een gratis exemplaar van onze nagelnieuwe versie van 'Koken voor elke dag'. Veel kookgenot !

KOKEN VOOR ELKE DAG

Onze allernieuwste ‘Koken voor elke dag' biedt inspiratie voor je dagelijkse kookkunsten. Je haalt niet alleen meer dan 2.000 recepten in huis, maar je leert ook makkelijk bij. Elk ingrediënt - van de gewone sla tot de trendy quinoa - wordt uitvoerig beschreven zodat je meteen aan de slag kan. Je ontmoet de klassiekers, ontdekt nieuwe smaken en proeft van de vegetarische en nieuwe wereldkeuken.

Klik hier voor 750 pagina’s kookplezier
 

Reageer