Mijn kookverhaal: Kiekenpap

{$items.title}

Femma ging op zoek naar 10 leuke kookavonturen. Het vijfde verhaal wordt verteld door Nadine Tommeleyn uit Aartrijke.

KIEKENPAP

Toen ik mijn man leerde kennen, was het bij zijn familie de gewoonte om Kerstmis  bij Bompa en Bomma te vieren. Het was een grote familie van tien schoonbroers en -zussen en zeven kleinkinderen. De Bomma was geen keukenprinses en wilde het zichzelf gemakkelijk maken. Daarom bestelde ze bij de slager telkens vol–au-vent voor de ganse bende. Misschien raakte Bomma de tel kwijt want steevast was er met Kerstmis onvoldoende vol-au-vent. Bomma zorgde ervoor dat die portie groter werd door er een grote liter melk aan toe te voegen. Hierdoor werd de lekkere vol-au-vent van de slager tot een soort pap herleid. We spraken al snel van kiekenpap. De schoonzussen probeerden die traditie te veranderen maar alle suggesties of voorstellen werden door Bomma in de kiem gesmoord. Tot op een zeker kerstfeest de Bomma zure melk in de vol-au-vent goot en niemand wilde eten.

Einde verhaal kiekenpap en het volgende kerstfeest kregen we gewone pistolets met charcuterie.

Bomma is al lang overleden maar telkens er vol-au-vent gegeten wordt, komt die laatste kiekenpaphistorie naar boven, tot algemeen jolijt van mijn kinderen die Bomma nooit gekend hebben.

Op die manier vergeten we haar zeker niet.

PROFICIAT NADINE

Je ontvangt een gratis exemplaar van onze nagelnieuwe versie van 'Koken voor elke dag'. Veel kookgenot !

KOKEN VOOR ELKE DAG

Onze allernieuwste ‘Koken voor elke dag' biedt inspiratie voor je dagelijkse kookkunsten. Je haalt niet alleen meer dan 2.000 recepten in huis, maar je leert ook makkelijk bij. Elk ingrediënt - van de gewone sla tot de trendy quinoa - wordt uitvoerig beschreven zodat je meteen aan de slag kan. Je ontmoet de klassiekers, ontdekt nieuwe smaken en proeft van de vegetarische en nieuwe wereldkeuken.

Klik hier voor 750 pagina’s kookplezier
 

Reacties

Warmoes Katrien schreef

Wat leuk. Een heel zuinige Bomma !

Reageer