Mijn kookverhaal: hespenrolletjes op het keukenraam

{$items.title}

Femma ging op zoek naar 10 leuke kookavonturen. Het tweede verhaal wordt verteld door Marieke De Muyt uit Eeklo.

Hespenrolletjes op het keukenraam

Er is absoluut één anekdote die iedereen in mijn omgeving kent. En ze wordt regelmatig opnieuw verteld!

Ik was zes jaar en er stonden hespenrolletjes op het menu. Hespenrolletjes in kaassaus met puree, maar zonder witlof, want dat lustte ik niet. Enkele weken ervoor had ik er met veel smaak van gegeten dus het recept kon nog eens herhaald worden, dachten mijn ouders. Mama sneed de hespenrolletjes in stukjes en serveerde ze met een mooie kwak puree. Na een hap of twee zei ik: "Ik heb genoeg, ik vind dat niet lekker".

Na wat mislukte aanmoedingspogingen vond papa dat het tijd werd om mij te straffen. Het had lang genoeg geduurd en hij zette mij buiten. Letterlijk. Hij nam mijn tuintafeltje en stoel van Samson & Gert en ik mocht mijn hespenrolletjes buiten opeten. Het keukenraam grensde aan het terras en ze konden mij goed in de gaten houden.

De koppige meid in mij vond het niet nodig om te luisteren. Ik had een geweldig idee. Met mijn twee handjes graaide ik in mijn bord, een kwak eten in de ene hand en een kwak eten in de andere hand. Ik liep naar het keukenraam en smeerde  de hespenrolletjes en de puree er op, spectaculaire cirkels draaiend.

Mijn ouders hadden het niet meteen in de gaten, dus liep ik nog een tweede keer naar het keukenraam en smeerde nogmaals rijkelijk hespenrolletjes met puree uit. Op dat moment merkten mijn ouders het op én ze werden razend. Ik belandde in de hoek en later mocht ik zelf het keukenraam wassen.


Dit voorval vond plaats in de periode van Sinterklaas. Femma organiseerde toen een Sinterklaasfeestje en de goedheilig man nodigde me uit op zijn schoot. Ook hij kende het hespenrolletjesverhaal!

Sinds die dag eet ik netjes mijn hespenrolletjes op. Maar het is nog steeds mijn favoriete kost niet.

Telkens er hespenrolletjes op het menu staan, wordt dit verhaal bovengehaald! Hilariteit alom!

PROFICIAT MARIEKE

Je ontvangt een gratis exemplaar van onze nagelnieuwe versie van 'Koken voor elke dag'. Veel kookgenot !

KOKEN VOOR ELKE DAG

Onze allernieuwste ‘Koken voor elke dag' biedt inspiratie voor je dagelijkse kookkunsten. Je haalt niet alleen meer dan 2.000 recepten in huis, maar je leert ook makkelijk bij. Elk ingrediënt - van de gewone sla tot de trendy quinoa - wordt uitvoerig beschreven zodat je meteen aan de slag kan. Je ontmoet de klassiekers, ontdekt nieuwe smaken en proeft van de vegetarische en nieuwe wereldkeuken.

Klik hier voor 750 pagina’s kookplezier

 

Reageer