Mijn kookverhaal: Gelaagde plattekaastaart

{$items.title}

Femma ging op zoek naar 10 leuke kookavonturen. Het achtste verhaal wordt verteld door Annemie Decleir uit Gullegem.

GELAAGDE PLATTEKAASTAART

Ik was veertien toen ik voor de eerste keer de keuken van mijn moeder indook om iets te bakken. Moeder, grootmoeder en overgrootmoeder waren echte keukenprinsessen en daar wilde ik niet voor onderdoen.

Hoog tijd om te bewijzen dat het koken ook mij in het bloed zat.

Ik besloot een frisse, gezonde taart met platte kaas te bakken. De boodschappen had ik de vorige dag gedaan en ik zette ze mooi uitgestald op het aanrecht. Ik had werkelijk aan alles gedacht, zelfs aan papieren kantjes om onder mijn gebak te leggen.

Makkie, dacht ik toen ik met de mixer aan de slag ging.

Alleen wist ik niet zo goed wat ik met die gelatineblaadjes moest aanvangen.
Verbrokkelen? Door het deeg mixen? Ik had echt geen flauw idee. Mama was er niet en van vlug wat googelen was er in die tijd nog geen sprake.

Toen ging bij mij een lampje branden. Als ik die blaadjes nu eens in mooie laagjes tussen de opgeklopte kaas legde? Wat lukt bij lasagne zal ook wel bij gelatine lukken.

Zo gedacht, zo gedaan. Fier als een gieter toverde ik enkele uren later mijn eerste creatie op tafel. Iedereen in huis moest proeven van die overheerlijke taart. Ze zag er uiterst smakelijk uit en ik glom van trots.

Lang bleef de pret voor mij echter niet duren. Aanvankelijk durfde niemand iets zeggen, maar toen ik zelf proefde wist ik onmiddellijk dat er iets niet klopte. De gelatineblaadjes hingen als slingers aan mijn lepel en die blubberige dingen smaakten allerminst lekker.

Wist ik veel dat die gelatine eerst geweekt moest worden. Het heeft lang geduurd eer ik mij nog eens aan een recept met gelatine gewaagd heb, maar ik heb het uiteindelijk met succes geprobeerd.

En ja hoor, ik sta nu net als metje, mémé en mama met veel plezier achter de kookpotten!

PROFICIAT ANNEMIE

Je ontvangt een gratis exemplaar van onze nagelnieuwe versie van 'Koken voor elke dag'. Veel kookgenot !

KOKEN VOOR ELKE DAG

Onze allernieuwste ‘Koken voor elke dag' biedt inspiratie voor je dagelijkse kookkunsten. Je haalt niet alleen meer dan 2.000 recepten in huis, maar je leert ook makkelijk bij. Elk ingrediënt - van de gewone sla tot de trendy quinoa - wordt uitvoerig beschreven zodat je meteen aan de slag kan. Je ontmoet de klassiekers, ontdekt nieuwe smaken en proeft van de vegetarische en nieuwe wereldkeuken.

Klik hier voor 750 pagina’s kookplezier
 

Reacties

Rita schreef

Ikzelf kon ook niet goed koken toen ik pas was getrouwd maar dankzij mijn kookboek van KAV heb ik het stap voor stap geleerd ,mijn 4dochters hebben er allemaal 1tje gekregen van mij en ook zij kunnen allemaal lekker koken.Mijn oudste zus was juist van school getrouwd op 19 jaar kon echt niks van koken ,mijn schoonbroer zei altijd , soep eet ik met de vork en puree met de lepel, gelukkig is dit ook goed gekomen dankzij het kookboek van kav.

Reageer