Mijn kookverhaal: Creatief met konijn

{$items.title}

Femma ging op zoek naar 10 leuke kookavonturen. Het zevende verhaal wordt verteld door Denise Vekeman uit Deinze.

CREATIEF MET KONIJN

Ooit deed ik mee aan een kookwedstrijd van de krant Het Nieuwsblad. De opdracht was een eigen creatie met konijn te presenteren. Eén van de hoofdprijzen was een keukenrobot en die wou ik absoluut winnen.

Ik ben niet de beste kokkin en ik had toen niet veel ervaring, maar ik begon te experimenteren. Ik maakte konijnenbouten op Gentse wijze met een saus op basis van Gentse stropkesmosterd en Gentse stropkesjenever. Mijn recept haalde de voorselectie en ik moest het samen met nog een aantal andere kandidaten klaarmaken en presenteren aan een vak- en lezersjury.

Het hele gebeuren vond plaats in de hotelschool Spermalie in Brugge. Ik had alles uit de kast gehaald want ik wilde die keukenrobot heel graag winnen. Eerst stelde ik mijn gerecht voor aan de vakjury.

Toen ik terugkeerde naar de keuken en de bordjes voor de lezersjury wou klaarmaken, stelde ik vast dat er onvoldoende saus was. Ik zag leerlingen van de school iets te gretig van mijn saus proeven maar durfde niets te zeggen.

Vliegensvlug probeerde ik te redden wat er te redden viel. Met wat extra room toverde ik iets presentabel op de borden. Ik was één brok zenuwen en ervan overtuigd dat alles fout liep. Gelaten wachtte ik de uitslag af maar veel hoop had ik niet.

De prijzen werden uitgereikt en wat bleek, ik won de prijs van de beste smaak en won de keukenrobot. Dolblij was ik. En het verhaal is mij bijgebleven. Als ik nu konijn maak denk ik er nog aan terug. Maar we kunnen er hartelijk om lachen.

PROFICIAT DENISE

Je ontvangt een gratis exemplaar van onze nagelnieuwe versie van 'Koken voor elke dag'. Veel kookgenot !

KOKEN VOOR ELKE DAG

Onze allernieuwste ‘Koken voor elke dag' biedt inspiratie voor je dagelijkse kookkunsten. Je haalt niet alleen meer dan 2.000 recepten in huis, maar je leert ook makkelijk bij. Elk ingrediënt - van de gewone sla tot de trendy quinoa - wordt uitvoerig beschreven zodat je meteen aan de slag kan. Je ontmoet de klassiekers, ontdekt nieuwe smaken en proeft van de vegetarische en nieuwe wereldkeuken.

Klik hier voor 750 pagina’s kookplezier
 

Reageer