Mexico, niets voor jou? Lees dan zeker verder

{$items.title}

Wie Mexico zegt, denkt spontaan aan de Maya’s en de sporen die ze hebben achtergelaten. Aan piramiden, tempels en andere bouwwerken. Aan grote steden als Mexico-Stad (hoofdstad) en rustieke dorpjes verscholen in het landschap. Aan woestijnen, vulkanen, watervallen, regenwouden, berggebieden en mangroven … Aan witte zandstranden en helderblauw water. Aan tortilla’s, taco’s en tequila, en aan een mengelmoes van oude, vaak kleurrijke tradities, die de Mexicanen van nu proberen te combineren met de uitdagingen en veranderingen van vandaag.

 

‘Klinkt interessant’, zeg je, ‘maar niets voor mij.’ Nochtans biedt Femma vrouwenreizen je de kans om dit prachtige land in Zuid-Amerika op een unieke wijze te bezoeken en te ontdekken. Je hoeft je om niets zorgen te maken, Femma neemt de voorbereiding én de begeleiding volledig in handen. Zo kun je volop genieten van een land uniek in zijn cultuur en verscheidenheid. Van het gezelschap van andere vrouwen, van de aangename sfeer binnen de groep en van de gewone Mexicaan die je onderweg ontmoet.   

 

Een greep uit het programma

  • In Mexico-Stad gaan we ontdekking in het oude stadsgedeelte. We wandelen door de tuinen van Chapultepec en brengen we een bezoek aan het Nationaal antropologisch museum, één van de mooiste musea ter wereld.
  • We bezoeken de tempelstad Teotihuacan. Wie wil, kan de Piramide van de Zon of de Piramide van de Maan beklimmen. Voor je inspanning krijg je een prachtig uitzicht cadeau.
  • Campeche is de enige versterkte stad in Mexico, recent opgenomen in de Unesco- werelderfgoedlijst. We maken een wandeling door het gezellige Campeche met zijn bontgeschilderde huizen met smeedijzeren balkons.

  • In Mérida, de witte stad, brengen we een bezoek aan we de Plaza Mayor en wandelen we over de Paseo Montejo, een laan met koloniale gebouwen.
  • In Oaxaca bezoeken we de stad met o. a. de Santo Domingo kathedraal, én de lokale markt, één van de meest levendige en kleurrijke markten van Mexico.
  • We maken kennis met lokale cultuurgemeenschappen en hun tradities. Op verschillende plaatsen proeven we Mexicaanse specialiteiten: Pulque en Tequila, cactussen (!), streekgerechten zoals pollo pibil, en delicatessen. We leren zelf taco’s maken (met de hulp van de Tzozil-indianen) en gaan op bezoek in een artisanaal atelier. 

 

En we hebben ook oog voor de natuur

  • De archeologische site van Palenque was één van de mooiste Mayasteden van Midden-Amerika. De site is in verval geraakt en door het woud overmeesterd, maar we gaan op zoek naar sporen van het imposante verleden.     
  • Op weg naar Palenque stoppen we bij de watervallen van Agua Azul, waar je de tijd hebt voor een frisse duik in een sprookjesachtig decor. Het geheel bestaat uit een serie kleinere - achter elkaar gelegen - watervallen die van plateauvormige rivierbeddingen stromen. De grootste watervallen overbruggen een hoogteverschil van zo'n 6 meter. De naam ‘Agua Azul’ verwijst naar de intens blauwe kleur van het water.

  • We sluiten af met een bezoek aan Chichen Itza, één van de nieuwe wereldwonderen en eveneens de bekendste Mayasite van Mexico. Die mag natuurlijk niet op het programma ontbreken! De site bevat o.a. de Piramide van Kukulcan, de ‘Caracol’, een observatorium dat de Mayakalender voorstelt, het balspelterrrein, de Offerbron en de Tempel van de Jaguar.  Na een uitgebreid bezoek genieten we van een  middagmaal met folklore-show La Jarana.
  • Daarna rijden we verder naar de kristalwitte stranden van Cancun, dé bekendste badplaats van Mexico. Om de dag nadien de terugreis aan te vatten.
 

Dit is maar een klein deel van het programma van deze indrukwekkende en gevarieerde 13-daagse reis. We overnachten in comfortabele hotels. Maaltijden gebruiken we in het hotel en in plaatselijke restaurants. Alle geplande excursies zijn in de prijs begrepen. Nog niet overtuigd? Bekijk dan het volledige programma. Het programma en meer details over deze reis vind je hier.

Voor meer info over de Femmareizen 2019: https://www.femma.be/nl/reizen/reizen-in-2019

Reacties

Ann Rosiers schreef

Zou graag inschrijven voor deze reis. Maar toch een vraag: wat is het max aantal deelnemers?

Nu ga ik mee naar Zuid-Afrika daar zijn 32 deelnemers. Had ik dit vooraf geweten had ik niet ingeschreven.

Veerle Vlasselaer schreef

Dag Ann,

We voorzien voor Mexico max. 20 deelnemers.

Zuid-Afrika kende een ongelofelijk en onverwacht succes.

Beste groet,

Veerle

Cuypers Brenda schreef

Voor wanneer moet er ingeschreven zijn?

Cuypers Brenda schreef

Is het een reis enkel voor vrouwen of mogen de partners ook mee?

Ik ben alleenstaand maar heb een vriendin die mee zou willen, kan dat of moet zij zich eerst lid maken?

Liesje schreef

Dag Brenda,

De snelste en duidelijkste manier om vragen te stellen is via vrouwenreizen@femma.be

De reizen zijn exclusief voor vrouwen. Je kan zeker de kamer delen met een vriendin. Lidmaatschap is wel vereist.

Marie-Rose Goormans schreef

wat is de prijs van deze reis ?

Gyles Monica schreef

Hoeveel meer ik ben single graag zou ik eind september ongeveer

Reageer