Krakau en Auschwitz

{$items.title}

Velen associëren Polen waarschijnlijk met massale protesten in de jaren ’80 onder leiding van Lech Wałęsa van de vakbond Solidarność. Na de val van het communisme werd Polen snel lid van de Europese Unie (2004). Sindsdien heeft het een forse economische groei doorgemaakt. 

 

Hoofdstad van Polen is Warschau. Krakau is de op één na grootste stad van het land. Gelegen in het zuiden aan de Wisla was Krakau zelfs de hoofdstad tot 1609. Op cultuurhistorisch vlak is Krakau een parel. Ondanks de grote verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog is een groot deel van het Poolse culturele erfgoed bewaard gebleven. Vele sites, waaronder het stadscentrum van Krakau, behoren tot het Unesco Werelderfgoed. En terecht.

De reis naar Krakau en Auschwitz is een mix van cultuur, natuur, religie en sfeer. Een unieke ervaring, vol verwondering voor al de pracht die Krakau in overvloed te bieden heeft, maar ook vol afschuw over de gruwelen van de concentratiekampen. Veer en Myriam begeleiden de deelnemers met hun kennis en enthousiame, maar ook met aandacht voor ieder individu. 
 
 

Vijf goede redenen waarom je volgens Veer mee moet naar Krakau en Auschwitz:
 
  • Omdat het middeleeuwse centrum van Krakau volledig bewaard is en je alles te voet kan doen.
  • Omdat je eigenlijk ooit in je leven Auschwitz en Birkenau moet gezien hebben en dat in een georganiseerde groepsreis veel evidenter is.
  • Omdat Krakau een prima bewaard Joodse stadsdeel heeft: de wijk Kazimierz, de Remuh synagoge, de fabriek van Schindler (van Schindlers List), het oude getto, Klezmer muziek, ...
  • Omdat Krakau een aantal ‘speciallekes’ heeft: de grootste buitenlandse collectie Vlaamse wandtapijten, een ondergronds middeleeuws museum, de Sigismundkapel (zowat het mooiste renaissancebouwwerk), de beroemde zoutmijn van Wieliczka, het indrukwekkende Maius college (waar Copernicus studeerde), ...
  • Omdat je alleen maar moet genieten, want al de rest is voorbereid en begeleid door enthousiaste Vlaamse Femma-reisbegeleidsters die (een beetje) wild zijn van Krakau.
 

Praktisch

Krakau en Auschwitz
  • maandag 22 juli tot zondag 28 juli 2019
  • reisbegeleiding: Veer Dusauchoit en Myriam Vanden Nest

Meer info over deze 7-daagse reis (en de link om te boeken) vind je hier.
Het overzicht van alle Femmareizen 2019 vind je op https://www.femma.be/nl/reizen/reizen-in-2019

Reageer