Kelly deelt haar favoriete bloggers: #kwetsbaarheid

{$items.title}

Het krioelt van de leuke blogs in allerhande categorieën. Van beauty queens met de fijnste eyeliner tutorials tot veggie receptenblogs waar ik niet naar mag kijken als ik niet wil achterblijven in een plasje kwijl.

Het meest van al nog hou ik van bloggers die hun eigen kwetsbaarheid naar voor durven te schuiven. Volledig in het thema van ons Femma magazine: de zes bloggers die mij altijd weten te raken.

Nederlandstalig:

- vertellementen: Ik kan deze blog niet genoeg bezingen. Marie slaagt erin om me met elke tekst bij mijn nekvel te grijpen. Door haar woordkeuze, maar ook door de manier waarop ze samen met haar dochters in het leven staat. De blog van Marie is een warm dekentje voor het hart.

- prinses op de kikkererwt : prinses blogt over haar lezen als alleenstaande moeder en hoe die plotse verandering alles op zijn grondvesten doet daveren. Ik vind het ongelooflijk sterk hoe ze in haar ziel laat kijken en haar lezers meeneemt op goede en slechte dagen. En allemaal zeer goed geschreven op de koop toe.

- bampraat : net ontdekt via een andere blog, maar nu al hooked. De Nederlandse Thea wil een bewust alleenstaande moeder worden, en vertelt open en eerlijk over haar traject. Boeiend, kwetsbaar en herkenbaar geschreven. 

Engelstalig:

- coffee+crumbs: een heerlijke samenschrijfblog over het moederschap. De kwaliteit van de blogposts ligt hoog, en de getuigenissen zijn altijd weer goed voor even blijven hangen. Erg inspirerend.

- we seek joy: jammer dat de laatste update van november is, want deze blog staat vol heerlijk herkenbare en rauwe posts over het leven met een jonge baby en hoe dat niet altijd over rozen gaat. Ik hoop snel weer iets nieuws te lezen.

- baby boy bakery: het hartverscheurende verhaal van de Amerikaanse Jacqui die haar zoon van 3 Ryan verloor bij een ongeval. Jacqui deelt haar rouwproces op een ongelooflijk indrukwekkende manier, en heeft me al een paar keer doen huilen achter mijn scherm.

Heb jij blogs die je volgt omdat de bloggers hun kwetsbaarheid durven tonen? Post ze dan zeker in de comments!

TIP: volgens ons mag Kelly haar blog ook aan dit lijstje toegevoegd worden!


Hou zeker onze Femma-blog in het oog, want vanaf deze week ontdek je alles over ons blogaanbod Make it! Blog it! Share it!

Reacties

Kelly Loos schreef

Mijn schrijfactiviteiten (pagina over mijn eerste boek 'Schotse wolken' en columns) kan je volgen op schrijfselskellyloos.blogspot.com.

vlinderke schreef

Een blog over mijn queeste naar vrouwenkracht tref je op www.begijnhovenqueeste.wordpress.com

girl with a curl schreef

Verhaaltjes over het leven als alleenstaande -niet-gescheiden moeder: alleenmeteenkwinkslag.blogspot.be

Thea van Galen/ Bampraat schreef

Bedankt voor de vermelding :) Lief van je!

anna berg schreef

Na een joekel van een burn-out knijp ik er een jaar tussenuit. Ik blog over wat mij - wiftie en mama van 5 zonen - bezig en wakker houdt. Altijd welkom op https://annasblogeenjaarertussenuit.wordpress.com

Reageer