IJsland 2018, een onvergetelijke reiservaring

{$items.title}
Maar ook geen alledaagse reis. Daarom organiseren wij een Interessevergadering op zaterdag 18 november 2017.
 

In september dit jaar zette Femma voor de eerste keer deze uitzonderlijke reis op haar programma. De kennismaking met Ijsland is de deelnemers zo goed bevallen dat we de reis in 2018 een tweede keer organiseren. We worden niet gevoerd door bus of autocar. Deze reis is een trekking in de wijde, ruwe natuur! IJsland is het land van vuur en ijs, van vulkanen en geothermische activiteit en van adembenemende vergezichten. Dé bestemming voor de echte natuurliefhebber.

Fjallabak

In het Natuurreservaat Fjallabak stappen we de 55 km lange Laugavegur trail. Dit is de meest bekende en belopen route van IJsland. Elke dag krijgen we een ander beeld van het land. Waar we de ene dag over een lavabodem stappen met piepkleine bloemen, klimmen en dalen we de dag erna naast warmwaterbronnen. De Laugavegur strekt zich uit van Landmannalaugar tot Thorsmork. We lopen de tocht in 4 dagen. Maar vóór we echt op tocht gaan, kijken we 360° om ons heen vanop de top van de Blahnukur. ‘s Anderendaags testen we onze conditie tijdens een rondwandeling naar Ljotipollur. Een afwisselende tocht met prachtige kleuren te midden van goed gevormde vulkaankraters. ’s Avonds, bij onze eerste hut, is het samen genieten in de warmwaterbron.

Accommodatie

In deze ruwe, uitgestrekte en prachtige natuur staan geen hotels. We slapen in berghutten, waar de groep in één hut of één ruimte samen slaapt. Stapelbedden zijn een evidentie, waarbij we om de beurt boven of onder slapen. Een slaapzak is noodzakelijk; maar de temperatuur binnen ligt nooit onder 10 °C. Maaltijden bereiden we samen met onze gids en ook afwassen doen we om beurt.
Het weer in IJsland is onvoorspelbaar. Het ene moment schijnt de zon, een paar minuten later moet je op zoek naar je regenspullen. Wind is alom tegenwoordig. Goed materiaal is dus een must!

Om al deze facetten goed te kunnen inschatten, organiseert Femma een interessevergadering. Wil je zeker mee? Twijfel je maar heb je wel goesting? Wil je eerst meer uitleg? Dan mag je op deze vergadering niet ontbreken! Iedereen die interesse heeft in deze trekking is van harte welkom.

Praktisch

  • Zaterdag, 18 november, van 15u30 tot 17u30
  • Via Via, Zandpoortvest 50, Mechelen (ingang via het park)

Hoe kom je er? Eetcafé Via Via is bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer of de wagen.

Wat kun je verwachten?

Het eerste deel van de bijeenkomst worden er foto’s getoond van de tocht. In het tweede deel kunnen er uitgebreid vragen worden gesteld.
Na de voorstelling (ca. 17u30) kunnen we samen iets eten in de Via Via. Dit is vrijblijvend en niet verplicht, maar wel gezellig. Graag vermelden bij de inschrijving.
Deze interessevergadering is gratis. (Mocht een grotere zaal nodig blijken, dan behoort een bijdrage van 5 euro tot de mogelijkheden.)

Inschrijven verplicht

Omdat deze Femma reis een trekking is en het belangrijk is een juist beeld te krijgen van wat dit inhoudt, is inschrijving verplicht. Stuur een mail naar begeleidster Lieve Mommens, lieve.mm@gmail.com,  of bel op het nummer 015 42 27 89. (! tussen 16/10 en 27/10 niet telefonisch bereikbaar)

Ijsland

Interessevergadering:

maaltijd vanaf 17u30
Inschrijving bij lieve.mm@gmail.com
Blijf je eten, graag er even bij vermelden.

Welkom!


Het volledige programma van Femma Vrouwenreizen voor 2018 vind je hier.
Voor meer info over onze reizen, kun je contact opnemen met Vlasselaer, 0473 99 28 01, veerle.vlasselaer@femma.be

Reacties

Martine Eulaerts schreef

Beste, in welke periode zou deze reis georganiseerd worden?

Sofie Neyens schreef

Dat is ook mijn vraag. Welke periode?

buys marthe schreef

spijtig dat we nooit geen prijzen weten van al de reizen,staat nooit in femma maandblad

Katrijn schreef

Ook mijn vraag , wanneer en kostprijs ? Zeker interesse maar geraak niet op info avond

Mieke Michiels schreef

Graag datum en kostprijs, zeer geïnteresseerd.

Van Hoorick Kathleen schreef

Beste , heb interesse maar geraak ik daar met het openbaarvervoer? Ligt via via ver van het station ?

Kom uit Zele.

Rita Franck schreef

Zeer geïnteresseerd. Wanneer? Kostprijs?

Matterne Micheline schreef

Kan interesse vergadering ook nog op een andere dag OF later die zaterdag. Heb bijscholing in Haasrode tot 17 uur. Heb zeker interesse maar weet ook wel graag periode en natuurlijk ook prijs. Waarom kan dit niet aanstonds gemeld worden?

Magda Goemaere schreef

Beste,

is er reeds een datum en de duur van de reis vastgelegd? en ook niet onbelangrijk de kostprijs graag,

mvg,

Magda

Croonen.Agned schreef

Wanneer is de reis juist?

Wat is de kostprijs?

Mag je partner ook mee?

Mieke Dierickx schreef

zeker interesse , maar datum en prijs ontbreken . Dat zijn toch wel belangrijke items om je besluit te vormen . Graag deze info aub vooraleer we naar Mechelen reizen.

Veerle schreef

De interessevergadering is heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. In het artikel kan je klikken op bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer of de wagen. Verschillende mogelijkheden komen dan te voorschijn.

Veerle schreef

We kozen deze keer om de trekking te laten doorgaan in de vakantieperiode van 24/8 tot 1/9/2018. We hebben veel vraag van dames die in het onderwijs staan. Voor hen is de periode erg belangrijk.

Ook de weersomstandigheden zijn gunstig eind augustus en we hopen een glimp op te vangen van het Noorderlicht.

Kathleen schreef

Inderdaad... voor mensen in het onderwijs is de laatste week van augustus een moeilijke periode omdat alle vergaderingen en voorbereidingen dan starten...

Laura Kerkhofs schreef

Ook graag op zijn minst een richtprijs... zeker interesse maar hangt af van de prijs en ook de periode. Ik ben leerkracht dus kan alleen tijdens schoolvakantie..

Van overtvelt denise schreef

Een reis die ik graag zou doen maar kan niet aanwezig zijn op vergadering .wat dan of komt er nog een tweede bijeenkomst?

De prijs is voor mij ook zeer belangrijk ,heeft u een richtprijs?

Grt denise

Veerle Vlasselaer schreef

De richtprijs is ongeveer €3100. Je krijgt daar heel wat voor terug en de trekking gebeurd onder leiding van een IJslandgids en een begeleidster. Er wordt ook bagagevervoer georganiseerd. Er komt geen tweede interessevergadering maar specifieke vragen kunnen altijd via mail en/of telefoon met de zeer ervaren reisbegeleidster.

Voor vertrek wordt er wel een voorbereidende vergadering voorzien voor alle dames die ingeschreven zijn. Inschrijven gebeurd niet online voor deze specifiek trekking. Het is immers zeer belangrijk voor jezelf en voor de groep om in goede conditie te zijn en goed voorbereid tegen zeer wisselde weersomstandigheden.

Reageer