Hoe 32 femmamadammen verliefd werden op Den Haag

{$items.title}
Verliefd is misschien wat overdreven. Maar na drie dagen stevig wandelen, fietsen en ontdekken, bleek Den Haag  toch een plekje veroverd te hebben in de harten van zij die vorige week meegingen op Femma vrouwenreis.
 
Waar het allemaal mee begon

Luidkeels riep ik dat Den Haag eigenlijk wel heel erg de moeite is. En dat het de hoogste tijd is dat de citytrippende Belg eens met een grote boog  om Amsterdam en Rotterdam heen stapt en het vakantievertier eens in Den Haag opzoekt.

Reisbegeleidsters Mien en JadeHet gevolg van deze uitspraken liet niet lang op zich wachten. Voor ik het goed en wel besefte zat ik samen met collega Mien Quartier op de trein met 32 enthousiaste vrouwen, onderweg naar een waar Haags avontuur.
 
 
 

 

Dag 1 in 15.000 stappen


Het programma is druk, maar onze mindset staat op vakantiemodus. Op ons gemak wandelen we langs diverse bezienswaardigheden in de binnenstad.
 
Het Hofje van Wouw, ooit gesticht als liefdadigheidshofje voor de vestiging van alleenstaande vrouwen, bleek nog altijd bewoond te zijn door de oorspronkelijke doelgroep. Eén van de vrouwen gunt ons zelfs een blik in haar huis. Mooi, authentiek en praktisch ingericht, maar hoe een mens zo klein kan leven, daar zijn we nog altijd niet over uit.
 
 

De sfeer zit er goed in als we onze Haagse ontdekkingstocht vervolgen langs diverse paleizen, markante gebouwen en pleinen.  Als we aan het eind van de dag moe, maar voldoen neerstrijken in een Indonesisch restaurant, eten én zingen we er op los. Dat zingen is wellicht een manier om het vuur in de monden wat te doven, want de ‘Hollandse-Indo’- keuken blijkt voor sommigen wat te pittig. 


Dag 2 in 21.000 stappen en zand tussen de tenen

Vandaag leren we Den Haag kennen van haar meest groene kant.  Het is leuk om te zien dat we inmiddels één grote gekke groep zijn en er al veel gelachen wordt. Er zijn zelfs binnenpretjes tussen dames die elkaar tot gisteren niet kenden.

Extra trots werd ik van de enkelen die de mini-cursus plat Haags van de treinreis in praktijk om durfden te zetten. Aan wildvreemden werd in onvervalst Haags gevraagd: ‘Doe meh ma een lekkah bakkie pleur.’ Alleen echte Hagenezen en natuurlijk de deelnemers van deze Den haag trip weten waar ik het over heb.


We stappen en fietsen (zij die dat aandurven op een oer-Hollandse bak) tientallen kilometers door de duinen. We eten heerlijke verse vis van Haags visfenomeen Simonis, ‘chillen’ in een strandtent en aperitieven in het poepsjieke Kurhaus hotel. De BBQ op het strand van Scheveningen is het sluitstuk van sportieve dag in groene kuststrook van Den Haag.

 

 

Dag 3 in amper 5000 kunstzinnige stappen


Blij dat we niet meer zoveel moeten stappen, jammerlijk dat de mini-vakantie er alweer bijna op zit. In het vernieuwde Mauritshuis bekijken we unieke schilderijen van de grootmeesters die Nederland én Vlaanderen in de 17de en 18de eeuw rijk was. De klassieker ‘Het meisje met de Parel’ van Vermeer kunnen we eindelijk schrappen van ons lijstje met kunstwerken die je absoluut in het echt gezien moet hebben.

Een boottocht door de grachten die Den Haag na het massaal dempen nog rijk is, maakt het weekend compleet. Zo snel als het weekend begonnen is, zo snel komt hij nu weer tot einde.
Mien en ik kunnen met recht zeggen dat we van iedereen genoten hebben en dat we nog steeds met en lach op ons gezicht terugkijken op deze leuke mini-vakantie.

Benieuwd naar meer Femma vrouwenreizen? Bezoek snel de reispagina vooor meer info.

Foto's: Mien Quartier                                       (behalve die waar ze zelf opstaat, die is gemaakt door Martine Horvath)

Tekst: Jade Yorks

 

Reacties

Veerle schreef

Super leuk verslag! Ik heb zin om een volgende keer in te schrijven. Den Haag waow ....

Mien Quartier schreef

Wat een leuk verslag! Het was inderdaad een hele fijne trip met 32 boeiende madammen, waardoor het 'begeleiden' een waar plezier was.

verschueren frieda schreef

zo kort bij en toch zo super om te zien .......

Mooi verslag.

Lucienne Beeken schreef

Bedankt voor dit verslagje en voor de prachtige dagen in het noorden.

Meer foto's vindt je op de website van Opwijk: http://www.femma.be/groep/opwijk (naar beneden scrollen tot roze teksten)

En na 15 oktober komt op die site ook het verslag gezien door de bril van de Femmadammen van Opwijk

Christine D'Haene Femma 't Gaverke schreef

mooi, en ja ... nog twee dagen te gaan en dan dinsdag morgen ben ik ook weg, voor de rest van de week, kijk er al naar uit, voor de eerste keer alleen weg met de femma vrouwen , onbekend, een hele belevenis voor mij,.... 't vliegtuig naar Valencia,

Veerle schreef

Hey Christine, geniet volop van Valencia! Goede reis

Lieve Thys schreef

Leuke dagen in Den Haag met prima begeleiding van Jade en Mien en zeer leuke dames. We zijn zelfs voorbij de straat gereden waar Jade vroeger heeft gewoond. Heb genoten van alles wat Den Haag te bieden heeft: paleizen, kerkjes, kunstwerken, zee, strand en nog zo veel meer. Ook leuk gesprek gehad op tram met echte Haagse bejaarde dame en haar zoon.

Bedankt voor het leuk verslag! Krijg al terug zin om met Femma op stap te gaan...

Veerle Vlasselaer schreef

Dat is leuk om te lezen Lieve.

Weet jij al waar je volgend jaar op vakantie gaat?

Lees onze suggesties op onze website, reizen 2016.

Er zit beslist iets voor je tussen.

Veel Femma-reisplezier!

Veerle

Roswitha schreef

Nooit getwijfeld aan de schoonheid, gezelligheid, ... van Den Haag. En dat bakkie pleur ... laat ik mooi aan mij voorbij gaan ... Ik drink namelijk geen ... (neen ik verklap het niet :-) )

Reageer