Het leuke vakantieboek: een anti-verveeltip voor elke dag van de vakantie

{$items.title}

In ons zomernummer reikten we jullie al twee leuke vakantietips om de verveling tegen te gaan. Het Leuke Vakantieboek van Lobke Gielkens, onze Femma-journaliste en mama van twee, reikt jullie meer inspirerende anti-verveel activiteiten voor elke dag van de vakantie. Originele, creatieve, low budget, binnen- en buitenspeelactiviteiten voor jongens en meisjes van 2 tot 99. Avontuurlijke schattenjachten, tuinsafari's, deco- en knutselideetjes, fantasierijke fotoshoots, brain games, sportieve uitdagingen, & die kinderen in hun eentje kunnen doen, of teamwork, waarbij je als ouder met plezier een handje zal toesteken. Het Leuke Vakantieboek is een must-have voor de vakantie en garandeert zalige momenten van rust in tijden van verveling.

Slaat de verveling op deze eerste dag van de vakantie al toe? Wij geven je alvast een creatieve tip hoe je de dag kan doorbrengen: doe de kleurenwandeling!(foto: Els Bauwelinck)

Wat heb je nodig?
Eierkarton
Verschillende kleuren verf

Zo ga je te werk
1. Als voorbereiding op de wandeling beschilder je de vakjes van een lege eierdoos met verschillende kleuren. Je kan ook rare mengkleuren maken, laat goed drogen.
2. Neem je kleurendoos mee op pad en zoek bij elk vakje iets in de natuur of in de omgeving met exact dezelfde kleur. Een roze of gele bloem, een grijze duivenveer, een zwarte steen of een witte schelp of wat dan ook. Zelfs heel jonge kinderen kunnen dit spelletje meespelen.

Zin gekregen om meer leuke dingen te maken?
Reserveer een gesigneerd exemplaar door een mailtje te sturen naar info@leukewereld.be.
Meer info over Het Leuke Vakantieboek vind je op www.leukewereld.be

Reacties

Riet schreef

Gekocht, geroken, gesnuisterd en ... goedgekeurd :-)

Maria Julia schreef

dat ga ik nu morgen met mijn kleindochter van bijna 3 eens direct uitproberen zie. Lijkt mij een heel leuk idee en supersimpel te maken.

Reageer