Helpt u mee kinderarmoede in België oplossen?

 

Een leeg bord, dat is pas echt schrikken. Voor 1 kind op 10 is dit dagelijkse kost, want iets meer dan 43.000 kinderen in ons land leven in extreme armoede.

Schrikt u van deze cijfers? Dat is volkomen terecht. Daarom organiseert Stichting Pelicano van 17 tot 23 oktober de Week Tegen Kinderarmoede. Om aandacht te vragen voor het probleem. En vooral om er iets aan te doen.

Stichting Pelicano ondersteunt kinderen en jongeren die in extreme armoede leven, tot ze hun plaats vinden in de maatschappij en op de arbeidsmarkt. Een duurzame aanpak om de vicieuze cirkel te doorbreken, want elke euro die we in een kind investeren, levert de maatschappij tussen de 5 en 9 euro op.

Acteurskoppel An Miller & Filip Peeters en Miss Belgium 2021 Kedist Deltour verlenen hun medewerking als ambassadeurs. Ook u kan een kind concreet helpen met een dagelijkse warme maaltijd, winterkledij, tandartsbezoek, lidgeld, schoolkosten, schoolreis…

Meer weten of steunen? Surf naar weektegenkinderarmoede.be, doneer hier of via overschrijving naar IBAN BE53 0687 7777 7753

 

Reageer