Help! Ik moet weer een schoolvakantie overbruggen!

{$items.title}

T.W.E.E. weken zeg ik jullie, twee volle weken paasvakantie staan weer voor de deur. Terwijl mijn mailbox aan het overlopen is en ik aan het verzuipen ben, er nog tientallen to do’s in mijn bullet journal staan, en de deadline van het volgende Femma Magazine er weer aankomt…denk ik aan de volgende twee weken…

“Chapeau hoor, drie kleine kinderen grootbrengen, een huis verbouwen en ondertussen zo hard blijven werken.” Mijn moeder geeft me wel eens schouderklopjes terwijl ze mij ziet ploeteren. Toen ik nog een klein Lobke was, stond zij altijd klaar voor ons. Ze werkte thuis waardoor wij tijdens schoolvakanties gewoon lekker bij haar konden blijven. Luxe!


Maar eerlijk? Ik zou het niet kunnen. Ik zie mijn kinderen doodgraag maar ik ga ook graag buitenshuis werken. Ik heb die uitdaging nodig ook al is de combinatie niet altijd evident. Zeker niet wanneer je alle schoolvakanties moet overbruggen. En ja hoor, er staat er alweer eentje voor de deur.

“Hoe doe jij dat in hemelsnaam?”

Dat vraag ik mijzelf ook soms af.

Mijn mantra? Alles komt altijd goed en ook deze keer weet ik dat alles in zijn plooi valt. Hoe? Allemaal dankzij de flexibiliteit van mijn werkgever (dankjewel Femma!), mijn netwerk en mijn stappenplan. Ha ja, want net zoals ik mijn werk moet managen, ben ik ook manager van mijn gezin.

STAP 1
Ik begin altijd op tijd met mijn vakantieplanning. Hoeveel en welke dagen heb ik opvang nodig? 5 volle dagen, dat valt nog mee, niet? Ok, waar kan ik terecht? Welk aanbod is er bij de jeugddienst van de gemeente? Hoe zorg ik ervoor dat het ook voor de kinderen leuk blijft? Werkt mijn onthaalmoeder tijdens de paasvakantie? Welke dagen kan ik zelf thuis blijven en welke dagen kan mijn vriend thuis blijven? Want ja, ik gun mijzelf ook een paar dagen vakantie en ontspanning. Moet kunnen toch? Ik heb tenslotte geen drie kinderen op de wereld gezet om ze de hele tijd weg te brengen.

STAP 2
Yes! Onze gemeente organiseert Multimove, een hele week sporten voor kleuters en lagere schoolkinderen. Gelukkig ben ik er op tijd bij en kan ik ze 4 dagen inschrijven. 2 down 1 to go. Ook onze onthaalmoeder werkt tijdens de paasvakantie dus onze kleinste kan ook daar een weekje terecht. Onze eerste week is al in orde! Check!

Een paar dagen vakantie zie ik eigenlijk ook wel zitten. Samen naar een bungalowpark trekken om even bij te tanken en te genieten van elkaar. En ja hoor, de tweede week van de paasvakantie is er nog een midweekje vrij in Zeeland. Boeken en uitkijken naar vakantie. Missie volbracht.

STAP 3
Voila, ik kan met een gerust gevoel aan de paasvakantie beginnen zonder schuldgevoel. Want ik vond de ideale mix tussen leuk voor de kinderen én leuk voor mij als mama én als Lobke. Iedereen content, nietwaar? En is het niet daar waar we allemaal naar streven: een gezond evenwicht tussen gezin en werk?

Heel benieuwd hoe jullie de schoolvakanties overbruggen?

Reageer