Heerlijk sappig, dik en vol: ontmoet het Femma zomernummer

{$items.title}

Iedereen is onderweg.  Soms van thuis naar werk, maar eigenlijk altijd als je het bekijkt vanuit het perspectief van het leven. Dit magazine staat er helemaal in het teken van.  Als er één boodschap doorheen heel het magazine klinkt: probeer vooral te genieten van het onderweg zijn en focus niet te veel op de eindbestemming. Dat is hele fijne leesstof om tijdens de zomer over na te denken!


Ken je deze hele straffe madam Nozizwe al?

In ons zomernummer spreken we haar uitgebreid.  Over hoe ze de wereld al voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad mooier en rechtvaardiger probeert te maken, maar ook over de lange weg die ze daarvoor heeft moeten afleggen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat zijn jouw richtingaanwijzers in het leven?

Wij spraken vier vrouwen over wie (en wat) richting gaf aan hun leven. Het is heel verfrissend om een na te denken over wie of wat je geïnspireerd, gevoed en op weggeholpen heeft.

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom de weg belangrijker is dan de eindebestemming

Sommige clichés zijn clichés omdat ze waar zijn. Dat de reis belangrijker is dan de eindbestemming, is er zo eentje.  Wij wijdde er een heel artikel aan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Staren en vragen

Hoe je vrij gemakkelijk even op de rem drukt, stilstaat en jezelf de juiste vragen stelt om weer verder te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En natuurlijk heel veel DIY. Genoeg om je de hele zomer niet te hoeven vervelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontvang je het magazine nog altijd niet? Koop hier snel een Femmapas.

Reacties

Lambrichts magda schreef

Ik heb mijn Femma pas allang en ben al verschillende jaartjes lid tot nu toe was ik altijd heel tevreden.maar nu heb ik deze maand geen blad gekregen hoe komt dat ?mischien is het ergens onderweg zoek geraakt of verkeerd afgeleverd.ik mis mijn maandblaadje wel'groetjes Magda.

kosolosky jeanine schreef

ik was lid en ben op zoek naar patroontje van gebreide beer

die van mij is zoek geraakt

groetjes jeanine

fema reet.

Van Pamel Monique schreef

Een vraagje bij het 'Laatste woord' van Greet De Ceukelaire in het magazine van december: Kennen jullie 'Jenaplanonderwijs'?

Misschien interessant om jullie daar eens in te verdiepen. Ik heb 40 jaar fulltime in het Stedelijk Onderwijs in Gent gestaan. Ongeveer 16 jaar geleden werd van een 'Concentratieschool' een Jenaplanschool gemaakt. Als een kindje van 8 jaar in de kring zegt: 'Was gans de wereld maar Jenaplan' dan weet ik zeker dat dit onderwijs perfect is voor ieder mens!!! Bovenaan bij deze school met een visie staat: 'Ieder mens is uniek! Een school waar niet al onze kinderen sterren worden, maar ze blijven wel allemaal schitteren!'

Ik herken alles in het artikel van Greet De Ceukelaire!

In het traditioneel onderwijs was mijn zoon ook 'te traag' en mijn dochter 'te vlug'!

Nu ik een jaartje met pensioen ben , doe ik met hart en ziel vrijwilligers werk op mijn school. Fantastisch!

Reageer