Geef geluk een duwtje

{$items.title}

Geluk en gelukkig zijn. Daar verlangt ieder mens naar. Alleen bestaat er geen formule, geen recept  voor geluk. Bovendien is het een misverstand dat we elke dag voor de volle 100 % gelukkig moeten zijn. Verdriet, pijn, twijfel en angst zijn nu eenmaal emoties die deel uitmaken van het leven. Er zijn wel dingen die je dichterbij kunnen brengen. Met deze 7 tips ben je al een eind op weg naar een gelukkiger leven.  

  • Leef naar je doelen

Een doel geeft richting aan je leven en helpt je om de belangrijke dingen te onderscheiden van de onbelangrijke. Als je weet wie je bent en wat je wilt verwezenlijken, haal je ook meer voldoening uit het leven.

  • Investeer in relaties

Als je iets doet voor een ander krijg je zelf ook een goed gevoel. En dan hoef je niet meteen te denken aan grote gebaren zoals een serieus engagement of vrijwilligerswerk. Ook kleine gebaren zoals naar iemand glimlachen of een gemeende goeiemorgen vormen een bron van geluk.

  • Denk positief!

Wie het leven door een positieve bril bekijkt in plaats van alleen te focussen op wat verkeerd loopt, voelt zich gelukkiger. Positief denken helpt om je anders (en beter) te voelen. Optimisme, positieve gedachten en minder piekeren jagen je geluksgevoel flink de hoogte in!

  • Heb aandacht voor jezelf

De manier waarop je over jezelf denkt, bepaalt voor een groot deel hoe je je voelt en hoe goed je kunt omgaan met tegenslagen. Door stil te staan bij de dingen waar je goed in bent, kun je je sterke kanten in verschillende situaties benutten. Maar ook jezelf op tijd een extraatje gunnen, bezorgt je meer plezier in het leven.

  • Leef hier en nu

Heel wat dingen doe je zonder erbij na te denken. Door aandacht te schenken aan de dagelijkse dingen waarmee je bezig bent, ben je echt aanwezig in het ‘hier en nu’ en ervaar je je leven intenser.

  • Heb grip op je leven

Iedereen wordt in zijn leven geconfronteerd met kleine en grote problemen. De manier waarop je ermee omgaat, bepaalt voor een deel je geluk. Sommige problemen zijn eigenlijk onbelangrijk. Het heeft  dan ook geen zin om er veel tijd aan te besteden of je er druk in te maken …

  • Leef gezond en beweeg

Fysiek bezig zijn geeft je energie en zorgt ervoor dat je minder piekert. Bovendien krijg je een heerlijk ontspannen gevoel en slaap je beter. Ook evenwichtig eten en niet roken versterken een goed gevoel.

Deze tips zijn afkomstig uit het doe-boek Pluk je geluk van CM. Dat is gratis te downloaden op http://www.plukjegeluk.be

Ze maken ook deel uit van een langer artikel over geluk in het meinummer van Femma magazine.

Reageer