Gamen met je kinderen

{$items.title}

Veel ouders kennen dit gevoel wel. Eén van je kinderen is elke dag aan het gamen op zijn computer of console en je weet niet wat je er mee aan moet. Spreek je ze hierop aan, ga je mee kijken wat er allemaal gebeurt of ga je regels bepalen? Dat zijn vaak de opties die ouders denken te hebben, maar wat als er een makkelijke en leukere oplossing is? In plaats van afkeer te hebben tegen games kan je net zo goed meespelen met je kinderen. Speel gezellig de leukste of spannendste games zonder zorgen. Buiten dat je kinderen het leuk vinden om met jou te spelen, wordt de band ook beter en weet je waar je kind mee bezig is. Een win-win situatie zou je kunnen zeggen. Tegenwoordig hebben veel ouders geen idee welke games je met je kind zou kunnen spelen en is gamen niet zo simpel meer als vroeger. Niet getreurd, er zijn genoeg spellen die je snel onder de knie hebt en prima kan spelen met kinderen. Kijk eens naar de games die hieronder worden besproken.

Voor wie het nog niet wist, gamen brengt ook positieve effecten met zich mee. Het verhoogt namelijk de oog-handcoördinatie, reactievermogen, werkgeheugen, probleemoplossend vermogen, ruimtelijk inzicht en creativiteit. Genoeg redenen om zelf ook maar eens een poging te wagen toch?

3. LEGO-games

Bijna alle LEGO-games zijn perfect om samen met je kinderen te spelen. De besturing is vrij simpel, de opdrachten zijn duidelijk en ervaring is niet vereist. LEGO-games zijn speels en bevatten (droge) humor waar jij als ouder wel om kan lachen. Als je de LEGO-game samen speelt in de multiplayer modus, speel je allebei de hele game uit en help je elkaar met het oplossen van puzzels en speurtochten. Je speelt nooit tegen elkaar. De LEGO-games voelen altijd vertrouwd aan door het thema waarop het is gebouwd. Zijn jullie grote fans van films als Jurassic Park, Jurassic World of Star Wars? Dan is de kans groot dat je deze LEGO-games geweldig zal vinden. Je krijgt de kans om deze epische films zelf te doorlopen met de bijbehorende scenes die je nooit meer zult vergeten. Herinner je nog die koe die losgelaten werd in de kooi in Jurassic park? En de scene waarin je samen met de Raptors jaagt op de Indominus Rex? Jij kan deze momenten nu opnieuw beleven dankzij LEGO Jurassic World. Ga jij samen met je zoon of dochter op pad door deze epische films en los jij alle puzzels op?

2. Overcooked

Een kook spel dat leuk en gemakkelijk is maar wel veel samenwerking vereist. We hebben het hier over Overcooked. In dit spel zijn jij en de andere mini chef-koks de bazen in de keuken. Het doel is simpel: werk zo goed mogelijk samen zodat je alle gerechten binnen een tijdslimiet kan serveren. Maar pas op, je keuken kan veranderen! Hier bedoelen we mee dat je fornuis plots aan de andere kant van de keuken kan staan. Bij het bereiden van een maaltijd moet je tomaten snijden, sla wassen en je vlees bakken alvorens je het gerecht kan serveren, maar houd de tijd in de gaten! Wanneer alles volgens plan verloopt en de gerechten op tijd geserveerd worden, is iedereen gelukkig. Maar zodra je potten en pannen vuur vatten, loopt het uit de hand! Het kan zijn dat er discussies ontstaan over wie welke handeling niet goed heeft gedaan.. Maar als je een level hebt uitgespeeld, zullen jullie trots zijn op elkaar. Denk je dat jij en je kinderen de perfecte balans hebben gevonden? Probeer dan om op elk level drie sterren te halen. Overcooked kan je spelen met maximaal 4 spelers waardoor je het ideaal met het hele gezin kan gamen. Je hebt minsten 15 tot 20 uur nodig om het spel volledig uit te spelen en elk level te voltooien met 3 sterren. Zijn jullie de nieuwe masterchefs? Overcooked is te koop in de online store van je Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

1. Mario Kart 8 Deluxe

Als er een game is die toch wel het meest geschikt is om te spelen met je kinderen, dan is het Mario Kart 8 Deluxe. De perfecte besturing, grafisch erg mooi en de bijzonder gevarieerde banen maakt deze game ideaal om voor langere tijd te spelen. De power-ups die door de gehele baan verspreidt liggen, zorgt voor spanning tot dat je over de finish bent. Je kan in no-time van de eerste plaats naar de laatste plaats vallen en dit werkt andersom ook zo. Je hebt absoluut geen ervaring nodig om de game te kunnen spelen. De besturing en de racetracks zijn niet te moeilijk waardoor iedereen evenveel kans maakt om te winnen. Winnen je kinderen steeds van je? Voeg dan computergestuurde vijanden toe. Deze kan je instellen op de juiste moeilijkheidsgraad. Met Mario Kart 8 Deluxe zal al het huiswerk op tijd worden gemaakt en is een gezellig avond gegarandeerd.

Ga jij een van bovenstaande games spelen met je kinderen? Via Startselect kan je eenvoudig je PSN Card of je Xbox Live Codes online kopen. Je ontvang de code binnen de minuut en je betaalt geen service-of transactiekosten.

Reacties

Robberechts Rita schreef

Deze informatie ga ik zeker doorgeven aan mijn kinderen, om met hun kinderen te doen.

Bedankt

Robberechts Rita schreef

Deze informatie ga ik zeker doorgeven aan mijn kinderen, om met hun kinderen te doen.

Bedankt

Reageer