Flaneren op een woudpromenade

{$items.title}

Foto: (c) toerismelimburg

Een boswandeling in de herfst kan zo deugd doen. Al ooit gedacht aan een wandeling door de toppen van de bomen?  Flaneer op een woudpromenade die je door de boomkruinen gidst!  Dat is eens wat anders!

Boswandelingen zijn altijd een verademing. Ver weg van de dagelijkse drukte beleef je de sensatie van rust en stilte.  Wandel mee doorheen onze top 3:

Kruinenpad
In het Limburgse Maasmechelen wandel je 181 meter op een hoogte van tien meter letterlijk tussen de boomtoppen van het groengebied ‘De Greven’. Door het niveauverschil tussen de dijk en het verzakte landschap is er geen trap of lift nodig. Het Kruinenpad is voor iedereen toegankelijk en blijft op het peil van de dijk. Je ziet het landschap onder je wegzakken en krijgt een goed beeld van de omvang van de mijnverzakkingen en de nieuw ontstane bronnen.

Wandelgang in de boomtoppen
Net voor de Franse grens vind je in de provincie Henegouwen het natuurpark van de Plaines de l’Escaut. Vanop een hoogte van zestien meter kom je via informatieborden meer te weten over het loofbos en de omgeving.Je wandelt er tussen eiken, beuken en essen. Handig en leerrijk zijn bovendien de audiogidsen. Neem je verrekijker mee en verken het spektakelparcours ‘de educatieve Woudhalte’.

Boomkroonpad
In het Nederlands natuurgebied ‘boswachterij Gieten-Borger’,geraak je al wandelend op de ‘Hondsrug’, hogerop.  Bezoekers en wandelaars die nog iets hoger willen, kunnen via een worteltunnel en een wenteltrap over het 125 meter lange Boomkroonpad langs de boomkronen kuieren naar de uitkijktoren op 22,5 meter hoogte.

Bron: De Reisreporter

Geschreven door Christine Liefsoens.

Reageer