En als je nu eens écht lekker zou koken?

{$items.title}

We zetten onze geliefden allemaal graag een lekker potje voor. Niets gezelligers dan samenkomen aan tafel. Bij uitstek in dit seizoen. Zelf plan je misschien ook wel wat samenkomsten. Welnu de uitdaging: Mag jouw etentje écht lekker zijn - voor mens én planeet? Doe dan mee aan het Grootste Diner Ter Wereld.

We dagen je uit om mee te doen aan Het grootste Diner. Hiermee willen we een signaal geven aan beleidsmakers: Maak duurzaam, fair en gezond de evidente keuze. Tegen eind januari willen we 1000 etentjes op de teller zien staan van allemaal mensen die het iets kan schelen.

Iedereen kan een etentje organiseren. Je registreert je etentje op www.hetgrootstediner.be en laat daardoor zien dat jij het belangrijk vindt dat eten gewoon lekker is, voor mens en planeet. Je nodigt je gasten uit om te komen eten en in plaats van iets mee te brengen, verzekeren zij zich van hun plaats aan je tafel door een gift over te maken t.v.v. Rikolto. Zo geef je me je etentje niet alleen een signaal, je steunt ook het goede doel.

Maar wat is dan lekker? Dat bepaal jij zelf. Probeer er gewoon even bij stil te staan. Wat zet ik op tafel? Waar haal ik het? Wie verdient er iets aan? Wat doe ik met de restjes? Op de site hebben we wat tips die je in overweging kan nemen maar wij horen het vooral graag van jou. #hetgrootstediner

Geen zin of geen tijd om te koken? Dan kan je ook aanschuiven bij één van de publieke tafels van Het Grootste Diner. Ook Lekker.

Het Grootste Diner is een initiatief van De Standaard, EOS Tracé en Rikolto.

Reageer