Egypte zoals je het nooit zag

{$items.title}

Wil je Egypte op een andere manier beleven? Dan is de Femma vrouwenreis in het najaar iets voor jou. Een 12-tal dagen toeren we door Egypte volgens een nieuwe formule. Niet alleen het rijke culturele erfgoed komt aan bod, we zoeken ook een stukje het avontuur op. We rijden door de woestijn, overnachten in een oase, ontmoeten bedoeïenen, dalen af in een canyon, zwemmen, duiken of snorkelen, en genieten volop van de faciliteiten van de hotels waar we overnachten… Beleef mee Egypte op een nieuwe, actieve en onvergetelijke manier.

Een paar proevertjes:

Onze eerste verblijfplaats is de hoofdstad Caïro. Zo’n 30 kilometer ten zuiden van Caïro ligt Sakkara. Daar bevindt zich het oudste monumentale stenen bouwwerk van Egypte (ca. 2700 v.Chr.). De trappiramide van koning Djoser kan gezien worden als de voorloper van de klassieke piramide zoals wij die kennen.
Na de middag brengen we een bezoek aan het plateau van Gizeh met de drie belangrijkste piramides van het land: die van Cheops, Chefren en Mykerinos. Het is een van zeven wereldwonderen. De sfinx van Gizeh (73 m lang, 6 m breed en 20 m hoog) is de grootste ter wereld.

Overnachten in de oase

Op dag 3 rijen we in westelijke richting naar de Bahariya Oase, waar we overnachten. Met een jeep en onder leiding van een ervaren woestijngids maken we een tocht door de woestijn. In de Witte Woestijn kun je dagenlang rondlopen zonder iemand tegen te komen. De bizarre rotsvormen en de prachtige kleurcontrasten brengen haast automatisch je fantasie op gang. Bedoeïen maken voor ons een maaltijd klaar en daarna gaan we zwemmen in een warmwaterbron. De zon zien ondergaan in de woestijn is een magische ervaring.

The Blue Hole, duiken voor de durvers

Op dag 6 nemen we een binnenvlucht naar Sharm El Sheik. Dahab, de badplaats waar we verblijven, is gelegen aan een mooie baai, in de Golf van Aqaba. De bevolking bestaat uit Bedoeïen. Heel bekend is de nabijgelegen duikplaats The Blue Hole. Voor de liefhebbers is het de ideale plek om te zwemmen, te snorkelen of zelfs te duiken en zo het indrukwekkende zeeleven van de Rode Zee te ontdekken.

De White en Coloured Canyon

De volgende dag zetten we onze reis verder richting Nuweiba, vooral bekend voor zijn haven. Onderweg houden halt en dalen we te voet af in de kloof van de White Canyon. Deze naam dankt de kloof aan het hoge kalkgehalte in de rotsen, dat schitterende witte rotswanden oplevert. De afdaling brengt ons naar de oase Ein Hudra, een kleine palmboomoase met een bron met helder water. De Bedoeïen die er wonen, bieden ons een lunch aan. In Nuweida genieten we van de faciliteiten van ons 4-sterrenhotel.

Met jeeps rijden we naar de Coloured Canyon. De grillige vormen en prachtige kleuren zijn het gevolg van jarenlange (water)erosie. Onder leiding van een gids wandelen we tussen de kleurrijke hoge ‘muren’ en kruipen door smalle gaten. Er wacht ons een pittige klim. De tocht is voor iedereen haalbaar, maar goed ingelopen stapschoenen zijn een must.

Sharm El Sjeik

Op dag 11, op weg naar Sharm El Sheik houden we halt bij het St. Katharina klooster, aan de voet van de berg Sinaï, waar Mozes van God de stenen tafelen kreeg overhandigd op zijn weg naar het beloofde land. In tegenstelling tot veel andere badplaatsen aan de Rode Zee is Sharm El Sjeik een authentieke plaats waaraan later de toeristische strook Naarna Bay werd toegevoegd. We genieten van het weer, het strand, de zee, de winkeltjes, een terrasje … en overnachten de laatste keer in dit prachtige land.

Een gevarieerd, nieuw en avontuurlijk programma, haalbaar voor iedereen in goede conditie (niet voor mensen met beperkte mobiliteit). We overnachten deels in hotels met basiscomfort, aangevuld met zeer goede hotels met alles erop en eraan. Egypte is uitgestrekt. De afstand tussen de plaatsen is soms maar onvermijdelijk. Dit geeft ons wel een indruk om het prachtige Egyptische landschap te ontdekken.

Egypte praktisch

12-daagse reis (nieuw programma)
Zo 10 tem do 21 november
Reisbegeleiding: Veerle Vlasselaer


Inschrijven kan via de website. Daar vind je ook alle info over deze reis.
Vragen, graag specifieke info? Neem dan contact op met Veerle Vlasselaer, veerle.vlasselaer@femma.be of tel. 0473 99 28 01
Het volledige programma voor 2019 vind je hier.

Reacties

Marteau Chris schreef

Deze reis ziet er inderdaad mooi uit,maar ik mankeer wel het voornaamste deel,namelijk hoeveel kost deze reis?

Met vriendelijke groeten

veerle.vlasselaer@femma.be schreef

Dag Chris,

Op onze website vind je alle informatie over deze reis. Zoals de infobrochure, de prijs, het programma, ed...

Indien je nog vragen hebt, mag je mij altijd contacteren.

Reageer