Eerste lente - Loslaten

{$items.title}

Volgens de Chinese geneeskunde wordt je gezondheid beïnvloedt en weerspiegelt door de natuur.  Elk seizoen is verbonden met een eigen energie.  Die energie kan je helpen je gezondheid te verbeteren. Na de winter, kortere en donkerdere dagen, waarin je vaak binnen zit en bezint komt het voorjaar.  De lente is verbonden met 'hout'.  Hout is de brandstof die je nodig hebt voor het vuur van de zomer. Je moet daarvoor het oude loslaten zodat het nieuwe kan ontstaan.

De lente is daarom het ideale moment voor het reinigen van je lichaam, geest en ziel, waarbij je zorgen en pijn kunt loslaten, zodat je net als de natuur klaar bent voor een hernieuwde groei.

Om even bij stil te staan...

Ik voel de vroege lentezon
op mijn gelaat
ze flirt met mijn hart
dat gelijk wat sneller slaat
‘t blijft ingetogen blijheid
op deze stralende dag
alsof iemand mij vertelt
dat die vreugde nog niet mag

Voor jou geen bloesems
aan de bomen
geen nieuw begin
geen lentedromen
het had niet langer zin

Lente met een schaduw
op zijn gezicht
half donker, half licht

Ik adem diep in
de frisse lucht
van een nieuw begin
probeer ‘voort’ te leven
doe wat jij niet meer kon
hoopvol reik ik
naar het licht en de zon

Christel Heselmans

Over Christel

Deze 'eerste lente' komt uit de dichtbundel 'In mildheid ontdooien' van Christel Heselmans. 
Misschien vielen de Rustpunten van de hand van Christel in ons Femma Magazine jou al op? 

Christel ervaarde de eerste lente na de zelfdoding van haar vader met veel gemengde gevoelens: al dat bruisende nieuwe leven dat hoop geeft, maar daar tegenover het harde feit dat diegene die je verloren hebt, nooit meer zal ontwaken...

De dichtbundel 'In mildheid ontdooien' is een bron van herkenning voor andere nabestaanden en bovendien zorgen de teksten voor hoop.  Dat viel ook de Werkgroep Verder op, deze werkgroep zet zich in voor nabestaanden.  Daarop besliste Christel deze dichtbundel in eigen beheer uit te geven en de opbrengt van het boekje te schenken aan de Werkgroep Verder.

Zo kan ze door haar schrijven en de (beperkte) financiële steun een zinvolle invulling geven aan de zelfdoding van haar vader.

Wil je Christel aan het woord horen met haar openhartige en eerlijke getuigenis over haar rouwproces?  Dat kan.  Op dinsdag 18 april om 19u30 in de Standaard Boekhandel, Zandstraat 92-94 in Herentals.

Je kan de dichtbundel 'In mildheid ontdooien' kopen via www.werkgroepverder.be en via bol.com

Reacties

Christine schreef

Ferm Christel !

Jammer dat ik die avond te ver uit de buurt ben :/

Succes

Reageer