Droomreisje door de vallei van de Ourthe

{$items.title}

De vallei van de Ourthe is een echt Waals juweeltje en je kan deze nu ook ontdekken zonder auto. Je laat je reizen, want je neemt de trein. De uitstap begint en eindigt letterlijk in een treinstation. Je verplaatst je verder te voet of per fiets tussen de stations en je combineert je uitstap zoals je dat zelf wilt: op je eigen ritme, en volgens je eigen interesses. Lekker ontspannen.

De Ourthe is de rode draad van deze route die begint in Marloie en eindigt in Luik. Onderweg ontdek je Durbuy, een klein stadje met onmiskenbare romantische charme! Genesteld in de meanders van de Ourthe, is het historische hart een doolhof van kleine, kronkelende, geplaveide voetgangersstraten omzoomd met oude lokale stenen gebouwen.

Na je reis kom je aan in Luik, een stad die bol staat van contrasten. Te midden van zijn metamorfose verrast de stad met zijn heterogene architectuur en erfgoed: de historische Place Saint-Lambert, het Prinsbischoppelijk Paleis, de Koninklijke Opera van Wallonië gaan hand in hand met het nieuwe, ultramoderne station van Guillemins, van de Spaanse architect Calatrava. Met zijn architecturale gebouwen en 20 musea zal de stad van honderd torens je zeker betoveren!

Plan zelf deze prachtige en duurzame reis met familie of vrienden met het gratis reisdagboek .

Meer info over uitstappen in Wallonia en de Ardennen vind je op VISITWallonia.be

Reageer