December in Dresden

{$items.title}

December roept automatisch beelden op van kerst, lichtjes en sfeer. Wie – letterlijk en figuurlijk – wil proeven van een ‘echte’ kerstmarkt zakt in de aanloop naar de kerstdagen best af naar Duitsland. In Dresden, met de Striezelmarkt, de oudste kerstmarkt van Duitsland, zit je helemaal goed.


En niet alleen omwille van de kerstmarkt. Deze stad aan de Elbe telt talloze architecturale parels in barok-, laat-barok- en rococostijl. De Frauenkirche, het Residenzschloss, de Semperoper, de wereldberoemde Zwinger … zijn stuk voor stuk een streling voor het oog, en in deze tijd van het jaar ook nog eens prachtig verlicht. In Dresden waan je je in een andere eeuw. Niets doet vermoeden dat de stad in 1945 zwaar werd gebombardeerd en dat het merendeel van deze prachtige gebouwen nagenoeg volledig werd vernield.  

Het is dan ook geen toeval dat Femma begin december naar Dresden afreist. Om al dat moois te bewonderen en te bezoeken. We wandelen over de Brühlse Terrassen – al 100 jaar de favoriete promenade van bewoners en bezoekers – we passeren prachtige pleinen en kerken en ontdekken het indrukwekkende nieuwe Dresden (Neustadt). De liefhebbers van porselein en serviesgoed krijgen nog een toemaatje. Tijdens de uitstap naar het stadje Meissen brengen we een bezoek aan het museum en de werkplaats van het beroemde Meissen porselein.

Weimar

Op de heenweg naar Dresden houden we halt in Weimar, 400 jaar lang een metropool van kunst, cultuur en politiek. Walter Gropius stichtte er in 1919 het staatsbedrijf Bauhaus. De invloed van Bauhaus op architecturaal vlak strekte zich uit ver buiten de grenzen. Op de Theaterplatz staat een standbeeld ter nagedachtenis van Goethe en Schiller. Leuk detail: Goethe en Schiller zijn er even groot weergegeven, terwijl in werkelijkheid Schiller met zijn 1.90m wel wat groter was dan de 1.69m van Goethe. Het is trouwens gezellig toeven in Weimar. Een groot deel van het centrum met de vele terrasjes staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Op reis met Femma

En dan is er natuurlijk ook de gezelligheid en de dynamiek van de groep. Samen met andere vrouwen op reis in een prachtige streek, tijdens een van de mooiste periodes van het jaar, met informatie op maat en een prima begeleiding … Wat wil een mens nog meer?

‘Weimar en Dresden’ praktisch:
Van 6 tot 11 december 2016
Femmabegeleiding: Lut Deroy en Chris Oostens
Busreis in halfpension; 1 overnachting in Weimar, 4 overnachtingen in Dresden
Info en inschrijvingen via tel. 02 246 51 15 of vrouwenreizen@femma.be
Kijk ook op www.femma.be/reizen

Fotobron: shutterstock/Elnur

Reageer