De leukste uitjes voor de Paasvakantie

{$items.title}

Happy Kids. Heerlijk echte kinderdingen voor elke week van het jaar. Dat is de titel van mijn nieuwste boek dat vorige week verscheen. Met het paasweekend voor de deur zijn wij van plan om weer leuke uitstappen te maken met de kinderen. Zelfs met de gruwelijke gebeurtenissen van gisteren in ons achterhoofd, moeten we voort. Omdat onze kinderen het verdienen, om vandaag te leven en mooie herinneringen te koesteren. Wij verzamlden 5 happy trips voor kids tijdens de paasvakantie:

1. Geluk voor kinderen
Tentoonstellingen bezoeken met kinderen geen goed idee? Toch wel! Tijdens de expo ‘Geluk voor kinderen’ dwaal je door de gangen van Fort Napoleon op zoek naar de 10 geluksvogels. De vogels Sporo, Kaketoe en hun vriendjes gidsen je door de expo en dagen je uit om jezelf beter te leren kennen. Ze stellen niet alleen vragen, maar helpen je ook concrete stappen te zetten om op zoek te gaan naar wat geluk voor jou betekent.

2. Bloesemfestival
In de paasvakantie staan de kersen- en perenbomen volop in bloei, dus het is dan ideaal om de mooie fruitstreek te gaan verkennen samen met je kinderen. Wie wil kan dit combineren met een bezoek aan een fruitbedrijf of –veiling, ook leuk is om dit te combineren met een gezellige picknick!
www.toerismelimburg.be

3. Dino's spotten
Zijn de Diplodocussen, Stegosaurussen of Probrachylophosaurussen uitgestorven? Volgens onze zoon nog lang niet, hij speelt er dagelijks mee door zijn dinostaart aan te trekken en zich helemaal in te leven in zijn rol als sauriër. Hoog tijd om eens oog in oog te staan met een echte T-rex! In het Museum voor Natuurwetenschappen bijvoorbeeld, want daar komen dino’s tot leven…

4. 't Mas in Antwerpen
Zin om jullie ukkies mee te nemen in jullie wereld en de wereld van Antwerpen? Of goesting om eens hoog van de toren te blazen? Plan vandaag nog een leuk uitje naar ’t Eilandje in het Noorden van Antwerpen en geniet van ‘t stad in de lucht.
www.mas.be

5. Kinderbrouwerij
Een gezellige familiekroeg waar je volksspelen en gezelschapsspelletjes kan spelen binnen of op de koer. Naast hun biologische huisbieren Rookop en Keikoppenbier en biologische tuinsappen vind je hier ook lekkere hoeveproducten voor jong en oud. In de zomer moet je zeker eens proeven van het overheerlijke hoeve-ijs en vergeet zeker hun klakkaards niet.
Kinderbrouwerij – Reningelstplein - 8970 Reningelst

Op zoek naar nog meer leuke uitjes of doe-dingen tijden de vakantie? Neem dan zeker eens een kijkje op de website Uit met Vlieg! Hier staan alle activiteiten die leuk zijn om met de hele familie te doen netjes gerangschikt volgens soort, plaats, datum… En voor wie ook graag gewoon eens thuis blijft: op de site vind je ook tal van spelletjes, filmpjes, kleurplaten en nog veel meer. Kijk snel op de website uitmetvlieg.beMeer leuke uittips vind je in mijn boek Happy Kids uitgegeven bij Van Halewyck, te koop bij de boekhandel of je kan ook een gesigneerd exemplaar bestellen op mijn blog Leuke Wereld.

 

Reageer