De geile bende van 40+

{$items.title}

Als ik niet geïnspireerd geraak, roep ik de wijsheid in van mijn buurvrouwen. In onze WhatsApp-groep doe ik een oproep tot ideeën voor ‘een luchtige column over seks’. De groep is meteen geactiveerd. Er volgen berichtjes met grappige verwijzingen naar de laatste avontuurtjes die eerder bij een glas wijn gedeeld werden: de ‘wasserette-gast’, ‘the onesie-guy’ of de ‘luchtdrukvibrator-tsunami-ervaring’. Deze groep +40-ers verzamelde in hun laatste jaren meer erotische ervaringen dan Sex and the City en het betere werk van Erika Lust samen.

De dag erna gaan de buurvrouwen en ik wandelen. Uiteraard is de wandelclub bereid om haar verdere bijdrage te leveren ter inspiratie. Met een café latte in de hand wordt er heen en weer gelachen. Zelfs de eekhoorns in het Josaphatpark krijgen er rode oortjes van. De ene buurvrouw heeft het ongetwijfeld al spannender dan de andere, maar één conclusie is gedeeld: seks wordt er alleen maar beter op met de leeftijd.

Als twintiger denk je dat je drie weken alleen maar sla mag kauwen alvorens ‘beachable’ genoeg te zijn, d.w.z. jezelf de toestemming te geven voor een bikini op het strand. Als dertiger zijn je borsten voor je kinderen en is je energie vervlogen bij bedtijd. Voor jonge moeders is slapen de nieuwe seks. 

Wij – wijze vrouwen van de wandelclub - doorzwommen al heel wat watertjes. De schoolkinderen of jongeren in het park zien ons wellicht als een groepje vrouwen op leeftijd. Zij beseffen waarschijnlijk niet welk libido, hoeveel vrijheidsdrang en springlevende fantasie er schuilgaan onder die zilvergrijze lokken en achter die sympathieke kraaienpootjes.  ‘We hebben misschien tien kilo extra, maar dan toch vooral aan zelfkennis, relativering en … heel veel goesting.’

Ik zou het niet beter kunnen zeggen dan Virignia Woolf: ‘The older one grows, the more one likes indecency’. Vrij vertaald: ‘Met de leeftijd komt het gebrek aan fatsoen’. Het beste moet nog komen.

Reageer