Cadeautjes uit de keuken

{$items.title}

Bij Femma zijn we helemaal zot van zelfgemaakte cadeautjes voor de kerstdagen. Want voor een echt authentiek en origineel cadeau hoef je tegenwoordig niet meer al die winkels af te struinen. Met het zelfde gemak maak je zelf het perfecte eetbare cadeau én zelf de verpakking ervan. Alle recepten en ideeën komen uit het boek Cadeautjes uit de keuken. WEDSTRIJD! Laat weten met welk zelfgemaakt cadeautje jij succes oogst en wie weet win jij het boek Cadeautjes uit de keuken.

Truffels met praliné (Afbeelding zie bovenaan)

Leg de truffels in papiertjes voor minimuffins en verpak ze in een bakvormpje voor minimuffins. In kringloopwinkels kun je nog mooie dozen vinden, bijvoorbeeld van cacaopoeder, koekjes of koffie.

Courgettemuffins met gruyère


Vouw de bruine papieren zak om en kleef vast met masking tape die bij de kleur van het etiket past. Masking tape is papieren plakband met mooie motiefjes die gemakkelijk loskomt. Je vindt masking tape in de hobbywinkel.

Vijgenconfituur met sinaasappel, walnoot en cointreau

Ga op zoek naar een mooie, porseleinen confituurpot om je zelfgemaakte zoets in te verpakken.

Piccalilly

Neem een grote oude bus (bijvoorbeeld van babyvoeding of melkpoeder) waarin precies een potje past. Print een zwart-witfoto uit op dezelfde grootte als de doos. Kleef de foto erop. Print een labeltje met een oud lettertype in het grijs en plak het op de foto. Het leukste effect krijg je als je foto een link heeft met de inhoud (bijvoorbeeld de Big Ben bij de piccalilly, de Eiffeltoren bij de macarons van bladzijde 14). Gebruik een spuitbus lijm, zo wordt de lijm mooi verspreid en krijg je geen luchtbellen onder de foto.

Ingemaakte rode biet met venkelzaad


In de kringloopwinkel vind je vaak nog oude, sfeervolle inmaakpotten. Deze ingemaakte rode biet is tot drie weken houdbaar in de koelkast.

WEDSTRIJD! Vriendinnen.be geeft een exemplaar weg van het boek Cadeautjes uit de keuken. Laat in een reactie weten met welk zelfgemaakt cadeautje jij succes oogst en wie weet win jij het boek! De wedstrijd loopt af op 2 januari.

Reacties

stef van driessche schreef

Wij maken avocaat van eitjes uit de tuin. In de zomer hebben we veel teveel eitjes. In mooie potjes en met een leuk lint erom heen jaar na jaar een topper.

noor schreef

Wij stoppen peer in bokaal en gieten er Balegemse jenever over. Met kerst is dat dan onze eigen "Peer William" geworden.

Het lukt ook met kersen, maar dan gebruiken we een andere likeur.

Denise Madeleine schreef

Hallo,

Ik geef mijn doopmeter 'Madeleinekoekjes met citroen'. Dit is traditie met Nieuwjaar. Het is haar eigen recept die ze aan mij heeft doorgegeven. Madeleine is haar naam en ze is 91 jaar.

Nu ze zelf niet meer aan de slag kan, heb ik die taak overgenomen. Ze is er super blij mee en wil niks anders.

Louise schreef

Dag,

Morgen is het de 1ste werkdag.

De traditie wil dat ik ieder jaar 'chocoladetruffels' maak en iedereen laat meesmullen.

Ieder jaar maak ik er meer en ieder jaar zijn ze nog vlugger op.

Dus ze vallen in de smaak, denk ik.

groet,

Louise

Reageer