Breng elke dag een kleine verbetering aan in je eigen wereldje

{$items.title}
Elke maand reflecteert gastblogger Nicolientje over het thema van ons Femmamagazine. Benieuwd wat je in het magazine van deze maand kunt lezen? Klik hier.  En vergeet niet te reageren op deze blog!

Wie droomt er niet van een betere wereld.

Als je dagelijks het tv journaal volgt zou je bijna gaan wanhopen.  Je zou haast gaan denken dat de wereld om zeep is, want zo zong Urbanus het al. Het gaat niet de goeie kant uit. Wat baart er ons zorgen? Het klimaat? De pollutie? De vluchtelingen? De verkiezingen? De (godsdienst)oorlogen?

Er is inderdaad niks nieuws onder de zon.

Zolang die nog blijft schijnen, of misschien wel weer te veel haar best gaat doen. Maar mensen, probeer toch alles wat te relativeren. Een beetje positivisme kan geen kwaad. Buig je gedachten om, want tegenover elke negatieve gedachte, staat een positieve. Beter voor je moraal.

Neem nu het klimaat. Ja, we hadden een warme zomer, een hete zelfs, een goeie misschien? Ik meen mij te herinneren dat ik in mijn kindertijd meermaals zo’n zomer heb meegemaakt. En het jaar dat ik mijn oudste dochter op de wereld heb gezet, in 1976 dus, heb ik ook overleefd. En met heel veel plezier nog wel. Ik moest niet gaan werken, van april tot november. En het was elke dag schitterend weer om met haar te wandelen. Maak je dan zo’n mooie zomer mee als dit jaar, is het weer niet goed. We stevenen af op een opwarming. Tot er deze winter weer een fikse sneeuwbui volgt, dan gaan we weer naar een ijstijdperk.

Oladijeeeee!!!

De pollutie dan misschien. In mijn klein dorpje werden enkele testen uitgevoerd. En we zitten safe. Misschien zit de nabijheid van Buggenhoutbos daar wel voor iets tussen. Tegenwoordig wordt alles gewikt, gewogen en gemeten. En dat heeft zijn voordelen. Maar alleen als iedereen op onze wereldbol meedoet en er ook daadwerkelijk iets aan doet.  Het is mooi om je huisvuil netjes te sorteren, maar als je dan ziet dat ze het even verderop allemaal op een hoop gooien heb je toch twijfels.

De vluchtelingen? Zijn die er niet altijd geweest, zolang onze aardbol draait? Zelfs in onze contreien tijdens de twee wereldoorlogen? En in de toekomst krijgen we misschien te maken met klimaatvluchtelingen. Of mensen die van onze kusten moeten wegvluchten uit angst voor het opstijgende water.

Ook oorlogen zijn er altijd geweest. Zet 2 mensen bij mekaar en er komen al meningsverschillen. Als liefhebber van historische films en series zal ik het weten. Koningen en heersers waren door God uitverkoren en mochten hun gangen gaan. En in naam van Allah gebeurt ook veel dat niet deugd.
En ja, al deze argumenten worden dan weer gebruikt als verkiezingspropaganda. Want je moet problemen creëren om ze te kunnen oplossen en angst houdt mensen in bedwang.

Veel nieuwe uitdagingen zie ik echter niet.

Elke partij heeft zowat dezelfde ideeën en voorstellen om aan te werken. En de kleine gemeenteverkiezingen zijn een voorbereiding op de federale verkiezingen. We leven dus tegenwoordig bijna continu in verkiezingstijden.

Komaan beste lezers, gooi het allemaal van je af en doe zoals mijn man zegt.
Leef je leven.
Verbeter je eigen kleine omgeving.
Maak van je huis een warme thuis, koester je gezin, geef warmte aan je medemens.
Doe gekke en plezante dingen.
Geniet van de fijne dagen en misschien maken de mindere dagen je wel sterker.
Omring je met schoonheid.
Breng elke dag een kleine verbetering aan in je eigen wereldje.
Sta eens stil, denk eens na om dan weer vooruit te gaan.
Doe eens een babbeltje met je buren.
En vooral, vergeet niet te lachen.
In elk van ons zit wel een kleine wereldverbeteraar.
Maar alle kleintjes maken een groot. 

Tot volgende keer, Nicolientje

Reacties

Vanaudenhove Danny schreef

Dit is heel mooi geschreven Nicole, de wereld zou er inderdaad ook beter uitzien als de mensen wat positiever en verdraagzamer zouden zijn. Wat je man zegt is de juiste ingesteldheid die mijn man en ik ook toepassen in ons dagelijkse leven. Hartelijk gefeliciteerd met dit pareltje. Danny

De Cock Godelieve schreef

Iedere keer weer, ben ik nieuwsgierig naar je verhaal.

Ik vind het plezant om te lezen.

Je hebt echt veel talent.

Ik zal proberen uw goede raad op te volgen.

Niet klagen en zagen. Er het beste van maken en gelukkig zijn met ons kinderen en kleinkinderen. En genieten van de mooie natuur.

Proficiat Nicolientje, ALTIJD WELKOM HE.

Lindsey vreys schreef

Hey ik ben lindsey vreys uit dessel zoek vrienden of vriendinnen om iets leuks te doen 40 jaar en heb 2 hondjes

rita lambert schreef

Weer tof geschreven Nicole. Goeie filosofie vind ik.

We genieten veel te weinig.

Lindsey schreef

Hey ik ben lindsey vreys uit dessel heb 2 hondjes wandelmaat of cinema of op bezoek lindsey-vreys869@hotmail.com

Marlene schreef

Zo mooi beschreven ,is om eens bij stil te staan .

Reageer