Blijven ademhalen

{$items.title}

Blijven ademhalen is de titel van een boek. Een boek over yoga. Maar niet over de geschiedenis van yoga of de verschillende houdingen. Het is het eerlijke, kwetsbare verhaal van Hedi de Vree, een gewone, jonge vrouw die zich helemaal niet goed voelt in haar vel, maar uiteindelijk door yoga uit het dal klautert. Het boek vertelt over haar dappere kennismaking met yoga en met zichzelf.   

Het boek kwam op de redactie aan een paar dagen nadat ik het interview met Myriam Fierens had gedaan voor ‘de Hobby van’. Zij vertelde over yoga en wat yoga in haar leven betekende. Ik luisterde met interesse. Yoga interesseert me al geruime tijd, en wat Myriam vertelde, deed me zin krijgen om die eerste stap toch maar eens te zetten.
Dus begon ik vol verwachting aan het boek van Hedi de Vree: Blijven ademhalen. Wat yoga mij over liefde, verdriet en het leven leerde. Ik had een luchtig verhaaltje verwacht, maar begreep al snel dat dit boek veel meer te vertellen had. Hedi de Vree schrijft – weliswaar op een vlotte manier met een vleugje humor – over haar angsten en onzekerheid, en hoe ze uiteindelijk besluit de ban te breken en zich in te schrijven voor yoga. Iets waar ze ontzettend bang voor is. En daar vindt ze iets heel anders dan ze verwacht had.

Hedi trekt je mee in haar verhaal en laat je mee ervaren hoe ze stilaan inzicht en grip krijgt op haar eigen leven. Door yoga. Met – letterlijk – vallen en opstaan, met een huilbui en stramme spieren, soms met tegenzin ook. Maar vooral met veel doorzetting en vastberadenheid.

Ondertussen is Hedi de Vree zelf yogacoach, zelfverzekerd en bewust bezig met lichaam en geest. Of hoe het leven soms kan draaien …

Het interview met Myriam Fierens over haar hobby yoga vind je in het aprilnummer van Femma op blz. 42-43.
Het boek Blijven Ademhalen van Hedi de Vree is een uitgave van Lev (Bruna), in België verdeeld door wpg, ISBN 978 94 005 0563 6 

Zin om zelf ook aan yoga te beginnen? Kijk dan in onze activiteitenkalender. Daar vind je misschien wel een groep in jouw buurt die een reeks yoga organiseert.  

Reageer