85 en elke dag gerust thuis. Slimme lamp biedt oplossing voor het valprobleem bij ouderen

{$items.title}

Iedereen wil zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Maar wat als je valt en niemand ziet of hoort je? Daar heeft Nobi een oplossing voor. Deze slimme lamp waakt 24/7 over je, detecteert elke val en roept hulp als dat nodig is. Dat zorgt voor gemoedsrust voor zowel jou als je familie. Florentina Claessen uit Ekeren was een van de eersten om deze slimme lamp thuis uit te proberen.

Florentina woont op het gelijkvloers van een kangoeroewoning, met haar dochter Helga op de bovenverdieping. Het eerste wat opvalt bij Florentina thuis is… dat er niets bijzonders opvalt. Tot ze ons op de lampen aan het plafond wijst. De elegante Nobi-lampen zitten vol met spitstechnologie. “Die lampen waken dag en nacht over mij,” vertelt Florentina. “Als ik zou vallen, dan verwittigen ze meteen mijn dochter.”

Wat als…?

Vroeger stond Florentina minder stil bij het risico op vallen. Dat veranderde toen haar echtgenoot twee jaar geleden overleed. Ze voelt zich nog steeds goed, maar beseft dat ze niet meer de Florentina is van tien jaar geleden. Ook haar dochter Helga begon zich toen zorgen te maken. “Wat als mama bijvoorbeeld om 2 uur ’s nachts valt? Dan ligt ze daar wel uren alleen op de grond.” En hoe langer je blijft liggen, hoe ernstiger de gevolgen kunnen zijn. Snelle hulp is cruciaal bij een val – meteen ook de basisgedachte achter de Nobi-lamp.


“Als ik hier kan blijven wonen met het veilige gevoel dat ik nu heb met die Nobi-lampen, dan hoop ik hier nog tien jaar te wonen. Daar wil ik voor tekenen.”
- Florentina

Slimme lamp, snelle hulp en privacy gegarandeerd

Terwijl de meeste bestaande alarmsystemen bij een val nog een vorm van actie verwachten – op een knop duwen bijvoorbeeld – werkt Nobi volledig automatisch. Deze slimme lamp detecteert wanneer iemand valt, vraagt of alles oké is en verwittigt meteen contactpersonen zodat ze snel ter plaatse kunnen komen. En dit met respect voor privacy: de beelden die Nobi maakt, worden continu gewist. Dat stelde ook Florentina meteen gerust. “Ik kan doen alsof die lamp er niet is en gewoon mijzelf zijn.”

Nobi nodigt ouderen uit om een stapje voor te zijn

Op dit moment is Florentina een van de eersten met Nobi in huis. Vanaf 1 oktober kunnen ook inwoners van Vlaanderen en Nederland zich inschrijven om Nobi uit te proberen. Binnen dit pilootproject krijg je Nobi de eerste 3 maanden gratis, in ruil voor je eerlijke mening. Zo help je Nobi om volgend jaar mensen overal ter wereld lang en gelukkig thuis te laten wonen.

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan in via www.ikwilnobithuis.be.

Reageer