5 tips voor een heerlijke herfstsalade

{$items.title}

Bij een salade denk je automatisch aan zomerse temperaturen en zwoele avonden. Maar ook in de herfst kan je een maaltijdsalade op tafel toveren met heerlijke seizoensproducten. Bovendien is een salade niet meer dan wat ingrediënten bij elkaar gooien, ideaal dus voor na een drukke werkdag. Met deze vijf tips boks je zonder problemen een originele herfstsalade in elkaar.

  1. Gebruik veldsla of jonge spinazieblaadjes in plaats van de klassieke kropsla. Deze kan je heel de herfst en winter makkelijk krijgen. Ook de pittige notensla is heerlijk in de herfst.
  2. Doe een wintersen kool rauw in je salade. Snipper rode of witte kool fijn. Of zelfs de kern van een rauwe verse savooikool is heerlijk knapperig in een salade.
  3. Combineer de koude met warme (of lauwe) ingrediënten. Bak spekjes, rooster lekkere broodkorstjes, grill een kippenfilet, karameliseer je appeltjes, ...
  4. Gebruik seizoensfruit. Je kan nu volop appels en peren krijgen. Peer is lekker in combinatie met brie, honing en walnoten. Gebakken appeltjes gebruik je dan weer in de klassieke geitenkaas met spekjes-salade. Maar ook heerlijk in een salade zijn gedroogde vruchten als vijgen, cranberry's, rozijnen.
  5. Linzen, boontjes, kikkererwten en andere peulvruchten zijn een ideaal om te gebruiken in een najaarssalade. Zij maken je salade hartverwarmend (en maagvullend!).

Reageer