5 tips tegen de najaarsblues

{$items.title}

Afscheid van de zomer, vroeger donker, veel kouder en beduidend minder zonlicht. Heb jij ook zo'n melancholisch gevoel aan het begin van de herfst? Dan zetten wij graag enkele tips tegen de najaarsblues op een rijtje voor jullie...beat the blues.

1. Zorg dat je voldoende daglicht (vitamine D) opneemt
Trek je wandelschoenen aan en ga naar buiten. Een uurtje wandelen in de najaarszon kan wonderen doen om jezelf beter te voelen.

2. Maak het gezellig in huis
Kaarsjes, kussens, dekentjes...niets is gezelliger dan sfeer in huis te brengen. Creëer ook een gezellig zithoekje bij de lichtste plek in je huis en ga daar geregeld zitten om te herbronnen.

3. Geen zin in klusjes? Done-lijstjes werken altijd
In plaats van een to-do-lijstje, maak je een lijstje van de klusjes die je wel al gedaan hebt! Beloon jezelf elke keer als je een klusje hebt afgewerkt.

4. Ga creatief aan de slag
Geen enkel seizoen is leuker om creatief te zijn dan de herfst. Geen inspiratie? In ons boek Inspiratie voor Creatie vind je vast en zeker een leuk projectje voor de herfst van vrolijke mutsen tot kinderkleertjes tot gezellige kussens. Voor elk wat wils.

5. Maak nieuwe plannen
Nieuwe boeken lezen maar je komt er niet toe? Droom je van een najaarsweekendje met familie en of vrienden? Toe aan een nieuwe hobby zoals yoga of naailes? Maak van je dromen werkelijkheid door ze daadwerkelijk in te plannen! Zo heb je weer iets om naar uit te kijken.

Hoe gaan jullie de najaarsblues te lijf? 
   

 

 

Reacties

Eva schreef

Ik zet een pannetje op het vuur met daarin paar sinaasappels in stukken gesneden, een kaneelstok, een paar anijssterren, een paar keuidnagels, wat cranberry's of een stukje appel en dat in een bodempje wat en wat wijn. Dat laat ik zacht sudderen. Ruikt heerlijk ik-kom-niet-meer-uit-mijn-nest-ig.

Frie schreef

Herfstige taartjes

In kleine taartvormpjes: bladerdeeg, laagje kastanjepuree (zelfgemaakt of uit blik), laagje veenbessenkonfituur (of rode bessen), halve appel in schijfjes (net niet helemaal doorgesneden), beetje suiker en/of kaneel. 15 à 20 minuten bakken op 180°. Heerlijk bij een stukje wild of als nagerecht of vier-uurtje met een glas warme appelsap met kaneel en rozemarijn.

Smakelijk!

Reageer