5 redenen waarom je het decembernummer van Femma moet lezen

{$items.title}

Je kunt er niet omheen, om de Klimaattop die momenteel in Parijs plaatsvindt. Er is al veel over geschreven en gesproken. Vraag is of het uiteindelijk een (daad)krachtig resultaat zal opleveren. Wij, Femma, blijven erin geloven. Duurzaamheid en aandacht voor het milieu zijn immers een absolute must als we onze kinderen en kleinkinderen een leefbare wereld willen nalaten. En alle beetjes helpen. Ook duurzaam feesten zit in de lift, al is het tijdens de feestdagen vooral de gezelligheid die telt. Veel leesplezier en fijne feesten! Wij geven jullie graag 5 redenen waarom jullie onze decembernummer van Femma moeten lezen:

1. Je krijgt een inkijk in ons gloednieuwe boek INSPIRATIE VOOR CREATIE
In Femma en de Praktische School werken we graag originele ideeën uit en worden de leukste creaties
gemaakt. Dat is bekend. De Praktische School pakt ditmaal uit met een DIY-projectenboek.
Ervaren lesgevers en jonge creatievelingen staken de koppen bij elkaar, het resultaat kun je in ons magazine al een beetje proeven.

2. Hoe kun je nog op onze planeet leven zonder duurzaam te zijn? Deze vraag en vele anderen stelt actrice en designer Veerle Dobbelaere zich. Ze houdt van tradities en feesten met simpele materialen de mooiste spullen in elkaar knutselen. Wij konden dit feestbeest strikken voor een interview…

3. Hoe duurzaam leef jij? Die vraag stelden wij aan Brigitte, Barbara en Ilse. Hoe wij vandaag zorgen voor onze aarde heeft niet alleen een impact op de volgende jaren, maar ook op alle generaties die nog komen. Maar hoe bewust zijn we daar in het jachtige leven van vandaag mee bezig?

4. Vrouwen zijn hét geheime wapen in de strijd tegen klimaatverandering. ‘Het is tijd dat vrouwen een leidende rol krijgen’, benadrukt het Women’s Earth & Climate Action Network op de internationale klimaattop in Parijs. Die start op 30 november en loopt nog tot 11 december. Het doel is een nieuw internationaal klimaatakkoord sluiten. Wij besteden er in ons decembernummer extra veel aandacht aan en ook op onze blog zal je er veel over kunnen lezen.

5. De feestdagen sluipen dichterbij en dus beginnen we aan onze feestdis te denken. Wat ga ik serveren, wat schenk ik erbij, hoe ontvang ik mijn gasten? En hoe maak ik het feestelijk én gezellig? Je leest het allemaal in ons magazine deze maand.
 

Reacties

jade schreef

Klinkt fantastisch. Kan niet wachten tot ze in mijn bus valt!

Veerle Dobbelaere schreef

Het was een super toffe shoot en interview, ik kijk uit naar het volledige resultaat én de verhalen van de anderen!

Elke Elsen schreef

Is dit een maandelijks magazine? Ik ben sinds begin oktober lid maar heb nog niets ontvangen.

Reageer