Femma Brussels Gewest

Op deze pagina vind je algemene informatie over onze werking in het Brusselse Gewest. Lees je graag het recente nieuws?  Neem dan hier een kijkje.

Meer nieuws

 

Sur cette page vous trouver des informations généralles sur le fonctionnement dans la Region de Bruxelles.

Ici vous lisez les dernières nouvelles.

 

Hallo

Femma brengt jou en anderen samen om met veel passie en goesting aan de slag te gaan. Alleen, met een paar vriendinnen, met vrouwen uit de buurt … Om andere vrouwen te leren kennen, je talenten te ontplooien, en de wereld een beetje aangenamer te maken. Wij helpen je op weg. Samen met jou en op jouw maat gaan we stap voor stap aan de slag. Wanneer je wil, hoe je het wil en waar je wil.


Femma is een vrouwenvereniging met ca. 50.000 leden. Onze meer dan 700 groepen verenigen en verbinden vrouwen in Vlaanderen en Brussel. Deze groepen worden gedragen door duizenden vrijwilligers. Jaarlijks organiseren zij tal van warme ontmoetingen en creatieve, culinaire en sportieve activiteiten in hun groep.

Femma verdedigt de belangen van vrouwen en strijdt voor gelijkheid, tijd en geluk voor vrouwen en mannen. Solidariteit en rechtvaardigheid inspireren ons. Vanuit deze waarden brengen we vrouwen samen. Tijdens de ontmoetingen maken we tijd om te praten, van elkaar te leren, ... en geven we vooral elke vrouw de kans om zich te ontplooien.

We ijveren voor de emancipatie van vrouwen en voor gendergelijkheid. We willen alle vrouwen, beleidsmakers en andere actoren in de samenleving sensibiliseren en bewust maken van de drempels die zorgen voor maatschappelijke ongelijkheid. Wij volgen de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op de voet.

Femma Brussel

Femma Brussel heeft in Brussel 23 groepen en 4 experimenten. Heb je zin om zelf een Femmagroep op te starten? Alleen, met een paar vriendinnen of met een groep vrouwen in Brussel? Rond een bepaald thema, een klein of groot project, of gewoon om andere vrouwen te ontmoeten. Neem dan contact op met Fadma Bellaghmouch van Femma Brussel, Fadma.Bellaghmouch@femma.be of bel 0477 98 38 79.

Wij helpen je op weg. Je krijgt bij ons de kans om mee voor verandering te zorgen in je omgeving. Om mee aan de basis te staan van een warme samenleving met méér rechtvaardigheid en solidariteit, waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich ten volle kan ontplooien. 

Wil je nog meer weten over Femma?  Ga dan naar www.femma.be

Onze groepen

De activiteiten

Op de pagina van de groepen (klikt op kaart hierboven) vind je hun activiteiten terug.  Staan ze niet vermeld?  Neem contact op met de contactpersoon en ze geeft je graag meer informatie.

Fadma Bellaghmouch

Femma Brussel
Fadma.Bellaghmouch@femma.be
gsm 0477 98 38 79

Ik informeer, ondersteun en faciliteer de groepen in het Brussels Gewest. Heb je vragen, bel of stuur een mailtje.