Tijd voor jezelf met de ehbt-kit van Familiehulp

{$items.title}

Je drukke job, je kinderen, je partner, je gezin … iedereen eist een stukje van je tijd. Als je daarbij nog zorgt voor je ouders of een naaste, blijft er niet veel tijd meer over. De Eerste Hulp Bij te weinig Tijd-kit van Familiehulp bevat verschillende soorten hulp om het jezelf iets makkelijker te maken.

Noah Dagopvang
Het is niet leuk om de hele dag alleen thuis te moeten zitten. Bij een NOAH kan je overdag (op weekdagen) terecht voor leuke activiteiten zoals samen koken, een wandelingetje maken, het nieuws bekijken, een kaartje leggen ... Zoals thuis, maar dan in gezelschap! Om een keer per week of meer de eenzaamheid en de lege momenten te doorbreken.
Gezinszorg
Je zorgt thuis voor je hulpbehoevende (schoon)ouder en je doet dat met overgave, maar af en toe weegt het zwaar door en heb je behoefte aan wat meer tijd voor jezelf en je gezin. Dan kun je een beroep doen op een verzorgende of huishoudhulp. Zij/hij neemt een aantal huishoudelijke taken over zoals koken, de was en strijk, het onderhoud van de woning en hygiënische zorg.
Oppas
Als je zorgt voor een naaste is het vaak moeilijk om hem/haar alleen te laten. Toch heb je ook tijd voor jezelf nodig … Ongestoord winkelen, vrienden bezoeken, sporten of wat cultuur opsnuiven kan echt deugd doen. Een OPPAS-medewerker komt voor een paar uur, een halve dag of meer je naaste thuis gezelschap houden. Zo kan je met een gerust hart de deur uit.
Nachtzorg
Je ouder is al jaren ziek en je kan hem/haar echt niet alleen laten. Maar af en toe heb je toch wat respijt nodig, al is het maar om samen met je partner ongestoord te kunnen dineren. Of je wil gewoon eens kunnen doorslapen. Een NACHTZORG-medewerker komt dan ‘s nachts voor je naaste zorgen.
Karweidienst
Je bejaarde moeder heeft een operatie achter de rug, heeft last van artrose … maar woont – met wat hulp – nog in haar eigen huis. Dankzij kleine herstellingen, aanpassingen en onderhoudswerken zorgen de KARWEI-medewerkers dat hij/zij nog veilig en comfortabel in zijn/haar eigen woning kan blijven wonen!
Huishoudhulp PIT
Je ouders zijn de jongste jaren wat achteruitgegaan. Zij hebben meer hulp nodig in het huishouden. Je probeert alles zelf op te vangen ... maar daardoor heb je  geen tijd meer om ‘gewoon’ met hen te praten. Een PIT-huishoudhulp zorgt voor het huishouden van je ouders terwijl jullie eens een terrasje doen.

Meer info op www.ehbt.be
Raadpleeg ook de site van CM. Bij CM kun je o.a. terecht voor advies i.v.m. thuiszorg, en voor sommige diensten kun je een financiële tegemoetkoming aanvragen. Meer info op www.cm.be
 

Een uitgebreid artikel over een NOAH vind je in het meinummer van het magazine.

 

Reageer