Droom jij ook van Ijsland?

{$items.title}

Interessevergadering – zaterdag 14 mei 2022

Ijsland, het land van vuur en ijs, van vulkanen en geothermische activiteit, van adembenemende vergezichten, … is dé bestemming voor de echte natuurliefhebber. Heb je dit prachtige land al altijd willen bezoeken? Dan is deze reis met Femma Vrouwenreizen een unieke kans!

In het Natuurreservaat Fjallabak stappen we de 55 km lange Laugavegur trail. Deze trekking is een expliciete natuurtocht. Elke dag krijg je een ander beeld van het land. De ene dag stappen we in lavagrond met piepkleine bloemen. ‘s Anderendaags  klimmen en dalen we naast geothermische bronnen. Het ene fenomeen al mooier dan het andere.

De Laugavegur begint in Landmannalaugar in het zuiden en loopt tot Thorsmork. We doen dit in vier dagen. Maar vóór we echt op tocht gaan, testen we onze conditie met een rondwandeling naar Ljotipollur. Een afwisselende tocht te midden van vulkaankraters en de prachtige kleuren van het Ijslandse landschap. ‘s Avonds bij de eerste hut kunnen we samen genieten in de warmwaterbron. 

Het spreekt vanzelf dat er te midden van zoveel natuurpracht geen hotels te vinden zijn. We slapen dan ook in berghutten waar onze groep in één hut of één ruimte samen slaapt. Omwille van de bezettingsgraad kunnen we echter ook het gezelschap krijgen van een paar trekkers van een andere groep. Stapelbedden zijn een evidentie. Een slaapzak is noodzakelijk. Het is binnen wel nooit minder dan 10 °C. Maaltijden bereiden we samen met onze gids en afwassen doen we om beurten.

        

Net als een slaapzak, is goed materiaal een must. Het weer in Ijsland is onvoorspelbaar. Het ene moment schijnt de zon, even later heb je je regenspullen nodig. En wind is alom tegenwoordig.

Om al deze facetten goed te kunnen inschatten, geeft Femma een interessevergadering. Iedereen die geïnteresseerd is in deze trekking is van harte welkom.

 

Ijsland, vulkanen en gletsjers van de Mid Atlantic Rift:
3 tot 11 september 2022
Afreis is gegarandeerd.
 

Alle informatie over deze reis (infobrochure, programma, prijs, ...) vind je hier.

 

Interessevergadering praktisch

  • Wanneer? Zaterdag 14 mei van 10 tot 12 u.
  • Waar? Ten huize van Lieve Mommens, je reisbegeleidster: Geerdegem-Schonenberg 149, 2800  Mechelen
  • Hoe kom je er? Wegbeschrijving

Deze Femmareis is een zuivere trektocht. Het is heel belangrijk een juist beeld te krijgen van wat dit soort reis inhoudt. Daarom organiseren wij deze bijeenkomst. Inschrijven is verplicht (wij willen graag weten hoeveel personen we kunnen verwachten). Deelname aan deze bijeenkomst verplicht je echter tot niets.

Tijdens het eerste deel worden er foto’s getoond. Zo krijg je een eerste indruk van de reisbestemming. In het tweede deel kun je uitgebreid vragen stellen.

Kom je van verder weg? Breng dan gerust je boterhammen mee.

 

Vragen kun je mailen naar Lieve of bellen op het nummer 015 42 27 89. 
            
              Van harte welkom!

 

Reacties

Hilda Noppe schreef

Ik ben geïnteresseerd in de reis naar IJsland. Graag had ik de vertrekdatum in september geweten. Hoeveel dagen? Ik vind geen info over de prijs. Zijn er nog bijkomende onkosten voeding, vervoer, gids..)?

Roegiers Patrik schreef

beste

om verder te werken of te komen rond IJsland wil ik wel graag weten wat de eventuele kostprijs van die reis zal bedragen. Dank

om info terug te sturen. mvg

Sandra schreef

Hallo, ook ik ben geïnteresseerd in de reis naar IJsland. Wat is de vertrekdatum aub ? Aantal dagen ? En belangrijkste :) wat is de kostprijs?

mvg,

Iris Gevaert schreef

Wat is de vertrekdatum?

Van Heucke Marianne schreef

Graag kreeg ik ook prijsstelling en data door

Vincenza Giambra schreef

Graag de kostprijs van dit reis

van wemmel chantal schreef

Kostprijs?

Veerle Vlasselaer, verantwoordelijke Femma vrouwenreizen schreef

Je vindt alle brochures van de verschillende bestemmingen op onze website. je kan ook de link in het artikel gebruiken.

Indien je nog meer info wenst of met vragen zit: veerle.vlasselaer@femma.be

sabine oosterlynck schreef

Hoeveel km per dag en kostprijs en info graag

Reageer