100 jaar

En dit is mijn verhaal...

En dit is mijn verhaal...

In aanloop naar de 100ste verjaardag van Femma (27 oktober 2020) zetten we deze blog ‘100 verhalen van vrouwen’ op. Daarmee willen we de kracht en kwetsbaarheid van vrouwen (samen) zichtbaar maken. Intussen publiceerden we 99 verhalen van heel diverse vrouwen van binnen en buiten Femma. Deze reeks werd gelezen, gedeeld en ‘geprezen’. Het wekelijks verhaal zette vrouwen ertoe aan om te reflecteren over hun eigen leven. Sommigen begonnen meteen te schrijven en stuurden ons spontaan hun verhaal.

Lees het artikel

Ga voor je dromen met volle inzet en vertrouwen

Ga voor je dromen met volle inzet en vertrouwen

We komen aan het 99ste van de ‘100 verhalen van vrouwen’. In het voorjaar van 2019 startten we deze blog op. Elke week op dinsdag publiceerden we een nieuw verhaal. Heel diverse vrouwen passeerden de revue: vrouwen van alle leeftijden, met verschillende achtergrond, opleiding en beroep en actief op heel verscheiden domeinen in de samenleving.  Vrouwen alleen of samen.  Vrouwen van Femma en van ver daarbuiten. Gemeenschappelijk aan al die verhalen is dat vrouwen iets van hun kracht en kwetsbaarheid tonen en delen met de lezer.

Met Diane Mintjens, algemeen voorzitter van Femma, reflecteren we over dit bijzonder initiatief. Wat valt haar op in de verhalen?  Wat leert zij voor Femma vandaag en morgen? Wat haalt ze eruit voor zichzelf?

 

Lees het artikel

Ik omarm je. Maar anders

Ik omarm je. Maar anders

Elk jaar neemt Uus Knops op 23 november een dag verlof. Die dag is de sterfdatum van haar broer Casper. “Dan daal ik de trap af naar de kelders van mijn verdriet. Het verdriet en gemis mag een hele dag helemaal op mij afkomen. Die dag moet er niets." Casper Knops werd 23. Hij stierf op 23 november 2005, en werd, nadat hij vermist was, op 23 juni 2007 begraven, anderhalf jaar later.

Lees het artikel